El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 9 d’abril del 2009

El mestre d'ànimes


Irène Némirovsky,( escriptora en llengua francesa, nasqué l'11 de febrer de 1903 a Kíev i morí el 17 d'agost de 1942 a Auschwitz.)
Editorial: La Magrana
Llengua: Catalana
Data de publicació: 2009
Pàgines: 208

Niça, 1920. Dario, un metge jove i sense diners, accepta practicar-li un avortament clandestí a una atractiva dona de Nova York a fi de salvar de la misèria Clara, la seva dona, i el seu nadó. És una solució que permet a aquest fill de comerciant vagabund i estranger, de sang grega i italiana, de sobreviure malgrat la indiferència de la clientela elegant de la ciutat. Després d'uns quants anys a Niça i de multiplicar els expedients, a Dario se li acut de sobte una idea genial que l'ajudarà a canviar el seu destí: manipulant amb una intuïció maquiavèlica les noves teories psicoanalítiques, esdevé el xarlatà de moda, convertint-se en l'estrany mestre de les ànimes embriagades pel virus de l'ascensió social... Amb El mestre d'ànimes, una novel"la inèdita publicada el 1939 en forma de fulletó a Gringoire, Irène Némirovsky esbossa el retrat d'un d'aquests «immigrants» dentreguerres que van arribar d'Europa oriental amb l'ardent desig de triomfar. Desmuntant amb una ploma subtil el vals lleuger de les ambicions, l'escriptora ressuscita amb precisió el remolí mundà i intel.lectual de l'època.