El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 13 de novembre del 2008

Jesús M. Tibau Tarragó


Jesús M. Tibau Tarragó. Tot i néixer a l'Hospital de Sant Joan de Reus, el 19 de desembre de 1964, es considera fill natural de Cornudella de Montsant (Priorat), poble on viurà tota la infància i la primera joventut. Estudia Batxillerat i Magisteri a Tarragona, on coneixerà una tortosina, la seva dona, fet transcendental a la seva vida i que li farà fixar la residència a la capital del Baix Ebre, a partir de l'any 1988. Des del 1998 treballa a l'Ajuntament de Tortosa. Gran part dels seus relats es troben ambientats al Priorat i les Terres de l'Ebre.
La seva aficció pel relat curt s'inicia l'any 1992, quan escriu el primer conte, A l'ombra dels ametllers, on el protagonista és un marge de pedra de Cornudella i la visió que té del món que l'envolta, amb el qual aconsegueix un accèsit als Jocs Florals de Torroja de Priorat. Aquest fet l'estimula a continuar escrivint, encara molt tímidament, i aconseguirà reconeixements en diversos certàmens literaris fins que decideix publicar el seu primer recull de contes, Tens un racó dalt del món, l'any 2001 amb l'editorial Monflorit. El títol d'aquest llibre té una peculiaritat: es tracta de l'anagrama del nom del seu poble, Cornudella de Montsant. L'any 2003 rep l'encàrrec de Cossetània edicions de col·laborar amb altres autors ebrencs (Francesca Aliern, Agustí Bel, Zoraida Burgos, Andreu Carranza, Artur Gaya, Màrius López, Carme Meix, Hèctor Moret, Manuel Ollé, Vicent Pellicer, Manuel Pérez Bonfill, Pere Poy, Emili Rosales, Gerard Vergés i ell mateix) en el recull de relats El brogit de l'Ebre, amb el seu conte "La vida i el riu". A final del 2004 guanya el Premi literari de Valldoreix amb el relat Monedes, l'indecís rodar dels anys, ambientada a Cornudella de Montsant, i el 2005 aconsegueix el XXXIX Premi Marian Vayreda de la ciutat d'Olot, que representa la publicació de l'obra guanyadora, Postres de músic, per editorial Empúries i, al mateix temps, un fort estímul per a continuar la seva tasca literària amb més empenta i motivació.
També té un blog a Internet amb el nom Tens un racó a dalt del món, i és coordinador del club de lectura de Tortosa.

Obra Narrativa breu
· L'angoixa del retratista i altres contes. [Amb altres autors]. Valls: Cossetània, 1999.
· Tens un racó dalt del món. Cerdanyola del Vallès: Monflorit, 2001.
· El brogit de l'Ebre [amb altres autors]. Valls: Cossetània, 2003.
· Postres de músic. Barcelona: Empúries, 2005.
· Contes coordinats Cerdanyola del Vallès: Montflorit, 2006.
· L'altre Nadal [amb altres autors]. Perelló: Aeditors, 2006.
· Estius a l'Ebre [amb altres autors]. El Perelló: Aeditors, 2007.
· El vertigen del trapezista Valls: Cossetània, 2008
· Que no torni i altres contes [amb altres autors]. Valls: Cossetània, 2008
· El riu que parla [amb altres autors]. El Perelló: Aeditors, 2008.

Associació d’escriptors en llengua catalana

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

gràcies per inclourem al vostre programa

Rosa ha dit...

Si et sembla bé, quan treguis un llibre nou ens ho fas saber i el posarem a novetats.