El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 22 de març del 2012

Tractat sobre l'amor heroic

Arnau de Vilanova
Editorial Barcino
Edició 2012
Llengua catalana
Pàgines. 81

 Arnau de Vilanova (c.1240-1311), reputat metge de reis i papes, va ser també professor a la facultat de medicina de Montpeller i autor de diverses obres mèdiques i espirituals, la majoria en llatí. El Tractat de l’amor heroic, del qual s’ofereix la traducció catalana acarada al text original, és el primer tractat llatí dedicat exclusivament a l’amor hereos de què és té constància. Aquesta denominació científica remet a la malaltia d’amor, a la passió amorosa, de què parlen els poetes medievals. Arnau explica els sofriments dels enamorats d’acord amb les teories mèdiques de l’època i proposa alguns remeis per a aquesta afecció, que es considerava potencialment mortal.
Us deixo un vídeo de la presentació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Rosa!!!!!
M'agrada molt el teu blog, està molt be aportar una mínima explicació dels llibre juntament amb vídeos,a més, trobo que és molt encertat el disseny del blog i els colors utilitzats.A mi, especialment, m'agraden molt els llibres d' històries de l'edat mitjana i segurament que aquest llibre em pot agradar.
felicitats per el blog!!!!
i molts ànims!!!
petons
Imma (Sant Hilari)

Rosa ha dit...

Gràcies Imma pel teu comentari.

Un petò

Rosa