El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




divendres, 13 de maig del 2011

La nevada del cucut

Blanca Busquets
Editorial Rosadelsvents
Edició: 2011
Llengua catalana
Pàgines 252

El llibre té dues històries paral•leles, la de la Lali i la de la Tònia, totes dues relacionades amb un quadre abstracte.
La historia de la Lali és d'aquest segle i la de la Tònia cent anys enrere.La Tònia la coneixerem a punt de casar, un matrimoni concertat pels pare on ella sap que no serà la mestressa i que haurà de fer el que li manin. Es casa amb en Robert. La seva mare és la propietària de l'hostal de poble i pel que fa a la família i veïns fa un bon casament. La Tònia però, tenia un secret, li agradava llegir i escriure, cosa que era mal vista en aquella època i només ho sabia la seva germana Roser.

Per altra banda coneixerem a la Lali des que era petita i van néixer el seus germans bessons. Els anys escolars una mica convulsos. La seva anada al poble a regentar l'hostal, que els havia tocat per herència, i on eren molt mal vistos per els veïns, per culpa uns fets van passar feia molts anys relacionats amb l'hostal.
La Lali decideix escriure un llibre històric sobre aquelles terres i aclarir els fets que van portar al poble a dividir-se en dos bàndols.

Un llibre que t'enganxa des de la primera pàgina on l'argument està molt ben distribuït i el llegeixes d'una forma agradable i entenedora. També et descriu uns paisatges meravellosos de una banda de la Catalunya central.