El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




divendres, 13 de maig del 2011

Blanca Busquets i Oliu

És escriptora i periodista. Va néixer el 20 de març del 1961 a Barcelona, però de seguida va anar a viure a Pamplona on el seu pare treballava. S'hi va estar fins al 1972, any en què tota la família va tornar a Catalunya.
A casa seva sempre s'havia parlat català. A Pamplona va estudiar en una escola francesa i va aprendre a llegir i a escriure en francès primer i en castellà després. Abans, però, Busquets havia après a llegir música. Ella assegura que no recorda no haver-ne sabut.
Paral•lelament als estudis de l'escola, B. Busquets va ser introduïda en la dansa clàssica –va ballar fins als vint-i-cinc anys- i va estudiar música -solfeig, piano i harmonia.
(...)
És una de les fundadores del Festival Internacional de Música de Cantonigròs i hi continua essent membre del comitè organitzador.
Ha treballat de voluntària al C.P Can Brians on va dirigir el cor SiFaSol del maig del 2001 al gener del 2003.
Com a periodista, va treballar primer a l'emissora juvenil Pont-Nou, i, des del 1986, treballa a les emissores de Catalunya Ràdio. Com a realitzadora i guionista ha tocat diversos aspectes del panorama radiofònic.
Ha impartit classes a la Universitat Pompeu Fabra i conferències a diversos llocs de Catalunya, així com a la Universitat de Moscou i a l'Institut Cervantes d'aquesta ciutat.
També ha fet locució de programes de televisió com Hidrogen del Canal 33, i ha treballat durant set anys de redactora del programa de música clàssica de Televisió de Catalunya.
Però el que realment havia de marcar la vida de Blanca Busquets va ser la lletra escrita. Als nou anys va dir que volia ser escriptora i, als dotze, va escriure el seu primer conte. A partir d'aquí, escriure es va convertir en l'eix central de la seva vida. Va guanyar el seu primer premi per a adults amb una narració escrita quan tenia disset anys. Més tard, en guanyaria tres més, sempre amb narracions curtes.
Escriu periòdicament als diaris digitals Nació Digital i Osona.com.

Ha publicat les novel•les Presó de Neu (Proa, 2003), El Jersei (Rosa dels Vents, 2006) —publicada a Rússia per l'editorial Inostranka (2008), i a Alemanya, per DTV (2011), i, en audiobook, per The Höverlag (2011)—, Tren a Puigcerdà (Rosa dels Vents, 2007), Vés a saber on és el cel, publicada simultàniament en català i castellà el 2009 (Rosa dels Vents i Plaza & Janés) i amb drets venuts en alemany a DTV Premium, i La nevada del cucut (Rosa dels Vents, 2010).

Treballa a través de l'agència literària Pontas.
Tot i haver nascut a Barcelona, Blanca Busquets s'ha sentit sempre de Cantonigròs, d'on és la seva família materna, i on en conserva la casa pairal, del segle XVlll.
Diu que la música l'acompanya a tot arreu, que la ràdio la fascina, però deixa molt clar que escriure és la seva vida.
http://www.escriptors.cat/autors/busquetsb/pagina.php?id_sec=1626