El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 24 de febrer del 2011

Roser Caminals i Gost

Roser Caminals i Gost va néixer a Barcelona el 1956 i va viure la primera infantesa al carrer del Carme, on la seva família materna tenia una petita botiga de queviures. Als vuit anys va guanyar un concurs de redacció infantil convocat per El Corte Inglés amb motiu del Dia del Pare. El 1979 obtingué la llicenciatura de LLengües germàniques (anglès) a la Universitat Central de Barcelona i es va incorporar al Departament d'Anglès com a professora ajudant, mentre escrivia una tesi doctoral sobre Salvador de Madariaga que va merèixer la distinció de "cum laude."

El 1981 es casa amb el novel•lista nord-americà William Heath i es muda a Frederick, a l'estat de Maryland (USA). Poc després d'arribar reprèn la seva carrera docent com a professora de llengua i literatura espanyoles a Hood College, on actualment és cap del Departament de Llengües Estrangeres i, temporalment, codegana. Al llarg de tots aquests anys, ha estiuejat a Barcelona i Vilanova i la Geltrú.

Les activitats de Roser Caminals es divideixen entre l'ensenyament, la traducció, i la narrativa. Una característica de la seva tasca literària és que es desenvolupa en tres llengües: català, castellà i anglès. Ha publicat assaigs i recensions a revistes americanes, un relat, dues novel•les i dues traduccions, algunes de les quals han estat premiades. Els seus llibres han rebut comentaris crítics favorables a El País, Avui, El Diari de Vilanova, Regió 7, a més d'altres diaris comarcals, i a revistes com Hispania, The Hispanic Review, The Catalan Review, editades als Estats Units. L'autora també ha estat convidada a presentar la seva obra a les universitats de Dallas, Hiram, Vassar i Yale i a l'Embaixada Espanyola a Washington. És membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i de l'Ateneu Barcelonès, a més d'altres associacions professionals americanes.

Obra


Novel•la
Once Remembered, Twice Lived. New York: Peter Lang Publishing (Catalan Studies Series), 1993.
Un segle de prodigis (Versió catalana de Once Remembered de la pròpia autora). Barcelona: Columna, 1995.
Nens a la platja. Vilanova i la Geltrú, 1999.
Les herbes secretes. Lleida: Pagès Editors, 1999.
El carrer dels Tres Llits. Random House-Mondadori, 2002.
La petita mort. Barcelona: Rosa dels Vents, 2004.
La dona de mercuri. Barcelona: Edicions 62, 2006.
Cinc-cents bars i una llibreria. Barcelona: Edicions 62, 2010.


Crítica literària o assaig
La seducció americana. Barcelona: Edicions 62, 2009.

Traduccions realitzades per l'autor/a
The House of Ulloa (Traducció de Los Pazos de Ulloa, d'Emilia Pardo Bazán) University of Georgia Press, 1992.
A Matter of Self-Esteem and Other Stories de Carme Riera (Traducció feta juntament amb Holly Cashman) New York, Holmes & Meier Publishers, 2001.


Obres traduïdes
Amores Oscuros [El carrer dels tres llits]. Barcelona: S.A., 2003 (traduïda al castellà per Pilar Queralt).
La pequeña muerte [La petita mort]. Barcelona: Ediciones B, 2005 (trad. al castellà).
La mujer de mercurio [La dona de mercuri]. Barcelona: Ediciones B, 2007 (trad. al castellà).
http://www.escriptors.cat/autors/caminalsr/pagina.php?id_sec=887

1 comentari:

Anònim ha dit...

He llegit cinc llibres de la Roser Caminals i mai m'ha decebut. Es tracta d'una escriptorassa, de lo bo i millor que tenim actualment a Catalunya. Molt recomanable.

Mireia