El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 2 de desembre del 2010

Julia Navarro

Julia Navarro (Madrid, 1953) és periodista i ha treballat en premsa, ràdio i televisió.
És autora dels llibres de l’actualitat política Nosotros, la transicion; Entre Felipe y Aznar; La izquieda que viene i Señora presidenta.

La Júlia Navarro acaba de publicar la novel•la Dime quien soy (Diguen qui sóc), una espectacular crònica de la història del segle XX vista des dels ulls d’una misteriosa dona.
Fins ara ha publicat quatre novel•les. La primera, La hermanadat de la Sábana Santa, va obtenir un espectacular èxit i va arribar als primers llocs de vendes tant a Espanya com a l’estranger. Amb el següent, La biblia de barro i La sangre de los inocentes, totes dues amb un gran èxit de públic i crítica, es va consolidar com unes de les escriptores espanyoles de major projecció internacional. D’aquests tres últims s’han venut tres milions d’exemplars i s’han publicat en trenta països, entre ells, Itàlia, Alemanya, Portugal, Rússia, Corea, Japó, Xina, Reina Unit i EEUU. En els últims anys la Júlia Navarro ha rebut múltiples i importants guardons: Premio Que Leer a la millor novel•la espanyola del 2004, Premio de los lectores de Crisol, Premio Ciudad de Cartagena 2004, Premio Pluma de Plata de la Feria de Libros de Bilbao 2005, Premio Protagonistas de literatura i Premio Más de Música 2006.
Traducció al català El racó del llibre
http://www.julianavarro.es/Autora/Autora.aspx

2 comentaris:

Sandra Valentín ha dit...

Digue'm qui sóc és la història de l'Amèlia Garayoa, una dona que va viure una vida molt intensa. Un periodista, besnét de l'Amèlia, rep l'encàrrec d'investigar la vida d'aquesta dona. Només sap que va fugir d'Espanya al començament de la guerra civil amb el seu amant comunista, abandonant a Madrid el seu marit, el seu fill (l'avi del periodista) ... i la seva vida. El Guillermo haurà de reunir tota la informació possible a través d'entrevistes amb persones que van conviure amb la seva besàvia i crear a partir d'aquests pedaços la biografia de la seva parenta.

A través de la increïble vida de l'Amèlia Garayoa (una culta i refinada senyoreta de bona família i també una comunista i espia internacional que va ser torturada en diverses ocasions) coneixerem la història d'Espanya i d'Europa des dels inicis de la guerra civil fins a la caiguda del mur de Berlin el 1989.

És aquesta una novel·la molt interessant però que té una gran pega : més de mil pàgines que fan molt ferragosa la seva lectura. M'ha agradat el fet de conèixer els diferents esdeveniments a partir de les converses entre el besnét i els mateixos protagonistes molts anys després, però trobo que és una novel·la massa llarga.

Recomanable però sense presses!

Rosa ha dit...

Hola Sandra,

Gràcies pel comentari