El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 2 de desembre del 2010

Diguem qui sóc

Julia Navarro

Editorial Paza & Jane
Edició 2010
Llengua catalana

1047 pàgines d'acció trepidant que porten al nostre protagonista de Moscou al Caire , de Londres a Roma seguint les passes d'una besàvia que va abandonar al seu fill i de la que mai es va saber res més. Guillermo, un periodista caigut en desgràcia, accepta l'encàrrec de la seva tia Marta perquè descobreixi que se'n va fer de la seva besàvia Amelia després d'abandonar el seu marit i el seu fill. La història d'Amelia comença a Madrid a principis de SXX i ens portarà a recórrer Europa i una mica més enllà.

M'ho he passat bé llegint, tot i que és una història previsible i bastant fantàstica ( una sola persona no pot viure tantes coses juntes, confio!). Recomanable si vols passar una estona- llarga- entretingut i alhora fer una mica de recorregut històric per l'Europa del SXX. Si heu llegit altres llibres de la Júlia Navarro, aquest el trobareu en la seva línea.

Mireia – Un altre invent - http://unaltreinvent.blogspot.com/

2 comentaris:

Sandra Valentín ha dit...

Aquesta és la història de l'Amèlia Garayoa, una dona que va viure una vida molt intensa. Un periodista, besnét de l'Amèlia, rep l'encàrrec d'investigar la vida d'aquesta dona. Només sap que va fugir d'Espanya al començament de la guerra civil amb el seu amant comunista, abandonant a Madrid el seu marit, el seu fill (l'avi del periodista) ... i la seva vida. El Guillermo haurà de reunir tota la informació possible a través d'entrevistes amb persones que van conviure amb la seva besàvia i crear a partir d'aquests pedaços la biografia de la seva parenta.

A través de la increïble vida de l'Amèlia Garayoa (una culta i refinada senyoreta de bona família i també una comunista i espia internacional que va ser torturada en diverses ocasions) coneixerem la història d'Espanya i d'Europa des dels inicis de la guerra civil fins a la caiguda del mur de Berlin el 1989.

És aquesta una novel·la molt interessant però que té una gran pega : més de mil pàgines que fan molt ferragosa la seva lectura. M'ha agradat el fet de conèixer els diferents esdeveniments a partir de les converses entre el besnét i els mateixos protagonistes molts anys després, però trobo que és una novel·la massa llarga.

Recomanable però sense presses!

Tonina ha dit...

Aquest fa més d'un any que m'encalça. Algun dia arribarà el seu torn, ho sé..
Ara no, em passa com a tu, tinc la pila massa gran per agafar-lo.
Una abraçada.