El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 16 de desembre del 2010

El joc de déu

Salvador Macip
Editorial Bromera
Edició 2010
Pàgines 223

Llengua catalana

Contraportada:
Sherman Comet no és gaire llest. El que més li agrada a la vida és seure davant el televisor amb una cervesa a la mà. O mirar els escots de les dones. És un dropo, un estudiant pèssim que mal viu en un pis tronat al Harlem de Nova York. Per desgràcia, ell és l’únic que pot evitar que d’aquí sis dies un forat negre s’empassi la Terra. Ara s’ha de veure si serà capaç de fer-ho. O si tan sols voldrà posar-s’hi. Li caldrà una bona dosi de persuasió per part de Vivian Bentley, la noia dels seus somnis i la persona que més l’odia en aquest planeta. I de ben segur, també necessitarà una petita empenta divina per a complir la missió més important que existeix: salvar la humanitat

Racó del llibre
Aquest és un llibre diferent dels que he llegit fins ara. Els capítols són curts, hi ha pàgines que se’n poden trobar dos. De lectura ràpida, ja que tot va passant molt despresa. L’autor et presenta un personatge, que de no servir gairebé per res arriba a ser una persona mundialment important i creïble, la cara visible de L’Arcàngel, una empresa de finances. A darrera, però té les persones que fan la feina; per un costat la Vivian Bentley una noia que vol arribar lluny, per l’altre déu, entre cometes, envejós, que facilita mitjançant el seus poders que la Vivien manipuli gairebé l’economia mundial, encara que el procediment no sigui el correcte. També hi trobarem un cap de policia que entre tots els porten de cap durant tota la novel•la.

Un llibre distret i divertit, però té un rere fons que et fa pensar. Ens mostra un món ple de gent manipuladora que per arribar a tenir poder, tant a gran escala, com en el cas del llibre, però també a petita escala, no els importa perjudicar a la humanitat.
Aconsello la seva lectura, us divertirà.

4 comentaris:

Mireia ha dit...

Al final l'hauré de llegir, no és la primera ressenya que el deixa bé

Salvador Macip ha dit...

M'alegro que el llibre hagi aconseguit els seus dos objectius, divertir i fer pensar una mica. No puc demanar més. Bé, sí: que diguis que és un llibre "diferent" i que està "molt bé" ja em sembla fabulós!

Mireia, anima't, i si no t'agrada demana-li a l'autor que et torni els diners ;-)

Rosa ha dit...

Mireia, llegeix-lo, t'agradarà, quan vulguis ja saps on és.

Salvador, m'ho he passat molt be llegint-lo. Espero que algun dia me'l puguis signar.

Sandra Valentín ha dit...

Molt divertida i refrescant! Una comèdia imprevisible i molt lleugera que ens ajuda a reflexionar sobre la ciència i els científics, sobre les ànsies de poder i reconeixement a nivell cultural i econòmic dels humans, i sobre la manipulació controlada (o no) vers els altres ... En definitiva, sobre "lo divino y lo humano".

Molt, molt recomanable!