El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 16 de desembre del 2010

Salvador Macip

Salvador Macip és metge, investigador i escriptor català.
Va néixer a Blanes el 18 de desembre de 1970. Va estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona (1988-1994) on també es va doctorar en Genètica Molecular (1998). Des de finals del 1998 fins a principis del 2008 va treballar a l'hospital Mount Sinai de Nova York fent recerca oncològica. Des del 2008 investiga sobre el càncer, l'oxidació i l'envelliment al Grup de Mecanismes de Mort Cel•lular que dirigeix a la Universitat de Leicester, Regne Unit.
El 1995 va quedar finalista del XIX Premio Antonio Machado amb el conte "La bèstia amagada" (publicat al recull Los mosquetones ebrios y otros relatos). El 2005 va publicar la seva primera novel•la, Mugrons de titani, coescrita amb Sebastià Roig, que va guanyar el premi Vall d'Albaida. El 2006 van aparèixer a Canadà els tres primers llibres de la sèrie infantil Arno et Tururut, traduïda al francès i amb dibuixos de Sylvie Muzard. El 2006 va guanyar el VII premi Vila d'Almassora amb el recull de contes Quina gran persona!, publicat el 2007. El mateix any surten el primer llibre en català de la col•lecció Oriol i Tururut (versió catalana d'Arno et Tururut) i la seva primera novel•la en solitari, El rei del món. La segona, El joc de Déu, apareix el 2010. Ha publicat en català i castellà dos llibres de divulgació científica (Immortals, sans i perfectes i Les grans epidèmies modernes).
Des del 2005 escriu el blog personal bloGuejat, una entrada del qual figura en el llibre La catosfera literària 08. L'abril del 2009 va començar a escriure un blog quinzenal de divulgació científica en castellà per a El Mundo.es.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Salvador_Macip