El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 23 de setembre del 2010

María Dueñas Vinuesa


María Dueñas Vinuesa (Puertollano, Ciudad Real, 1964) és doctora en Filologia Anglesa i professora titular de la Universitat de Múrcia. Ha impartit docència en universitats nord-americanes, és autora de treballs acadèmics, ha participat en diversos projectes educatius, culturals i editorials. La seva família materna va viure a Tetuan durant l’etapa del Protectorat Espanyol a Marroc i, a partir dels records i evocacions d’aquella època, va néixer la trama d’El tiempo entre costuras.
(Informació facilitada por Temas de Hoy)

1 comentari:

Sandra Valentín ha dit...

Dueñas, María. El tiempo entre costuras. Madrid : Temas de Hoy, 2009. ISBN 9788484607915.

Aquesta és la història de la Sira Quiroga, una jove aprenenta de modista qui, per amor, abandonarà la feina, la mare i la seguretat de Madrid per embarcar-se en una aventura : anar a viure a Tànger. Allà l'abandonarà el seu enamorat deixant-la amb una mà al davant i una al darrera. Haurà de fer front a les deutes del seu amant i a la nova situació, perquè ha esclatat la guerra civil espanyola i no pot tornar a Madrid. La Sira muntarà un taller de costura que tindrà molta fama i, a través d'una de les seves clientes, acabarà exercint d'espia a la Península pels serveis secrets britànics.

Molt entretinguda, encara que em recorda excessivament a l`última novel·la de la Júlia Navarro, Dime quien soy. Una espanyola amb una vida tràgica, la guerra civil espanyola com a rerafons, històries d'espies barrejades amb amors apassionats... Potser és que aquest tema està ara de moda i no m'he enterat!

Recomanable!