El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 15 d’abril del 2010

Elvira Lindo Garrido

Elvira Lindo Garrido va néixer a Cadis l’any 1962. Als dotze anys es va traslladar a Madrid, i és en aquesta ciutat on va començar la carrera de Periodisme, però la va abandonar per treballar a la ràdio i la televisió on va fer de locutora, actriu i guionista.

La seva primera novel•la, basada en un dels seus personatges radiofònics, va tenir un èxit inesperat. Manolito Gafotas, un nen de barri madrileny de Carabanchel es converteix en un personatge que atrau a nens i adults i és el protagonista de tres novel•les següents.

L’any 1994 estrena al teatre l’obra La ley de la selva, no torna a escriure teatre fins deu anys després amb l’ obra La sorpresa del roscón.

L’any 1998 publica la novel•la El otro barrio, que l’allunya durant una temporada de Manolito gafotas i de la literatura infantil, per tornar amb el personatge, aquest mateix any, escrivint Manolito pot he road.

Comença la seva faceta de guionista de cine escrivint conjuntament amb Miguel Albadejo, La primera noche de mi vida, i el següent any adapta Manolito gafotas al cinema.

Col•labora assíduament en diverses revistes i diaris, com El País, com a columnista; una gran part dels seus articles estan reunits en una sèrie de llibres amb el títol de Tinto de verano.
http://escritoras.com/escritoras/escritora.php?i=157