El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 29 d’octubre del 2009

Avui comencem amb una pregunta



Hola amics del Racó del llibre, com cada setmana des de Radio Dos 84 dia 105,8 FM presentem aquesta programa, on parlem de llibre, autors, notícies literàries, els més venuts i per acabar un conte curt.

Avui ha sortit a la venda l’últim llibre de Dan Browm “El símbol perdut” editat per l’editorial Empúries.
Jo em vaig enganxar amb en Dan Brow, suposo que com moltes persones amb “El codi da Vinci”, després vaig seguir “Àngels i dimonis” a continuació “El gran engany” però, amb “Fortalesa digital” em vaig quedar a una quarta par del llibre, no em venia de gust llegir-lo, em vaig cansar d’aquest tipus de lectura que sempre comencen matant algú i a continuació la recerca per descobrir el misteri de l’assassasinat.
Des de fa anys vaig agafar el costum a escriure el comentari dels llibres que llegeixo, primer en una llibreta i ara en el ordinador. He buscat el que vaig anotar sobre “Fortalesa digital” i diu el següent.

(“El gran engany”, ja em va costar una mica llegir-lo, i aquest, “Fortalesa digital”, de moment l’he deixat, ja que em poso nerviosa i no puc continuar. Potser més endavant ho torno ha intentar,en aquest moment ja n’estic farta d’assassinats).

Això passava el dia 21 de gener de 2005, i encara no l’he llegit. Avui he anat a comprar “El símbol perdut”, no se quan el llegiré o si el llegiré, de moment el deixo aparcat a la prestatgeria.

La pregunta és:
Són bons llibres, aquest que en fan tanta propaganda?
Els lectors, anem una mica al aire de les editorials amb el que llegim?

Si algú te alguna cosa a dir sobre el tema, deixeu un comentari al blog.

7 comentaris:

Mireia ha dit...

Jo ja saps que no en sóc gens partidària i que no he llegit els Dawn, Larsson etc, ara bé tampoc no hi parlo malament d'ells , perquè al cap i a la fi són literatura i mereixen un respecte com a creació artística que són.
Una abraçada

SU ha dit...

Les meves respostes:

- Són bons llibres, aquest que en fan tanta propaganda?
La propaganda que en fan d'un llibre i la seva qualitat literària poden no coincidir.

- Els lectors, anem una mica al aire de les editorials amb el que llegim?
Jo vaig al MEU aire, em sembla, com a lectora.

Un petó!

SU

Anònim ha dit...

Hola Rosa,

jo crec que els llibres són bons. La llàstima és que d'altres que també són bons no surten pels mitjans i no arriben a la majoria de la població.

Amb la lectura passa igual que amb la resta de coses, anem a remolc del que surt a la premsa, sobretot del que surt a tv.

Neus

Mireia ha dit...

Tal i com diu la SU, no cal necessariament que quantitat de propaganda i qualitat del llibre coincideixin pero tampoc cal que siguin inversament porporcionals.

Jo sóc sí que em deixo influir per les grans campanyes, sovint no amb intenció però a vegades fa que et piqui la curiositat i d'altres que no en vulguis saber res

Sort en tenim dels blocs que ens permeten un boca-orella virtual i així podem descobrir petits tresors

Martí ha dit...

Que hi hagi molta o poca propaganda no te res a veure amb la qualitat del llibre, només amb el marketing, però inconscientment, normalment, en cas de dubte, agafes el que més et sona.

Tonina ha dit...

Jo penso què el llibre capaç de fer llegir a tanta gent qualque cosa té, sigui el què sigui el més important per a mi és el fet de llegir. Si al darrera hi ha més o manco publicitat és un altre tema. Per altra banda també és cert què hi ha gent que només llegeix best- sellers, doncs perquè no? o no hi ha gent que només beu coca-cola? quants joves llegeixen només còmic?
Per a mi allò important és el fet de llegir, sigui el què sigui.

Personalment, no solc llegir-los (Larsson és una excepció, novel.la negra, el meu punt dèbil)
Salutacions

Rosa ha dit...

Hola a tots i a totes,
Gràcies per les vostres opinions, totes ha estat molt interessant.

Mireia, (El racó de la Solsida)
Primer de tot, espero que els problemes familiars es resolguin aviat i el blog torni estar actiu, ja sap que jo sóc una assídua.
Em sembla molt be la teva forma de pensar. No hi ha res criticable. Jo quan era joveneta vaig llegir molta novel•la rosa.

Su,
És veritat que moltes vegades poden coincidir, que sigui molt comercialitzats i que també sigui un bon llibre. Ara, també crec que, el que som assidus a la lectura, anem en un altre rotllo.

Neus,
Moltes vegades, ho hem comentat el tema de la propaganda dels llibres. I con sap sempre t’he donat la raó. Esperem que el món editorial canviï algun dia.

Mireia, (Un altre invent)
La curiositat a vegades, però ens juga males passades, veritat! Creiem que serà un bon llibre i en surt “rana”. Com be dius, els blocs i la boca orella ens ajuden molt a trobar bones lectures.

Martí,
Sí, tens raó, en cas de dubte agafem el que més se’n parla.

Tonina,
Veritablement tot és llegible, però hi ha lectures que ens aporten més coses positives que d’altres. Ara amb el programa infantil del tercer dijous de mes he llegit Geronimo Stilton. Tu que ets mestre, quina opinió en tens?

Una abraçada a tots