El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 17 de setembre del 2009

Avui toca: Infantil i juvenil

Hola amics del Racó del llibre, aquest serà un programa una mica especial, ja que anirà dedicat al públic infantil i juvenil, cosa que farem cada tercer dijous de mes. Hem pensat que com aquest mes fa 25 anys de la desaparició de Lola Anglada li dedicarem l’espai de la biografia, ja que ella, va il•lustrar i escriure contes per canalla i jovent. Jo vaig descobrir la Lola Anglada, per un llibre amb el títol, “Lectura d’infants” era el llibre d’escola de ma mare d’abans de la guerra. En el llibre hi ha contes i poemes de varis autors, però les il•lustracions són d’ella. És un llibre molt bonic que a casa hem guardat con un petit tresor.
Com podreu veureu, la biografia no té res a veure amb el comentari del llibre d’avui. Però a la Fàtima li feia una especial il•lusió començar amb un llibre d’en Geronimo Stilton, el ratolí més famós del Món, en aquest moment. O sigui, que en el programa d’avui hi haurà una barreja de clàssics i moderns, com els que fem el programa; grans i joves.
Aquesta foto, és una il•lustració de Lola Anglada del llibre “Lectura d’infants”

4 comentaris:

Mireia ha dit...

Felicitats a la Fàtima per haver fet una bona presentació del llibre!

Rosa ha dit...

Hola Mireia,
Moltes gracies pel comentari. La Fàtima estarà molt contenta. Ja li faré arribar. No li vull explicar això del blog per no destorbar-li els estudis, que això del blogs enganxa molt.

Tonina ha dit...

M'encanta aquesta idea, ja saps que això de la literatura infantil i juvenil m'agrada molt i la necessito per treballar (sóc de les mestres que encara creu en la importància d'escoltar històries) De Lola Anglada tenc una edició d'Alícia que va il.lustrar, és un libre fabulós.
M'apunto alguna de les recomancions que fas més abaix.
Una abraçada

Rosa ha dit...

Hola Tonina,
Gracies pels ànims que sempre ens dones.
Fa temps que buscava una personeta que volgués llegir pel programa. A la Fàtima li agrada molt llegir va gaudir molt poder fer el comentari, es va estrenar aquest dijous, encara que de moment ho treballem una mica juntes. Fins i tot, jo he gaudit, llegint a Stilton.
El tercer dijous de mes, el programa anirà dedicat al públic juvenil. Pel que fa explicar contes ho trobo fantàstic. Ara, a les biblioteques, ho han recuperat i ho solen fer un cop per setmana. Jo, als meus fills, fins que no varen aprendre a llegir, també els n’hi explicava. Uns dels records més bonics que tinc de l’meva àvia és que, quan estava malalta, s’asseia a prop del llit i s’hi passava la tarda, i la veritat, en sabia molt. El que més m’agradava, no t’ho perdis, “Genoveva de Brabante” .
Pel que fa a les il•lustracions de la Lola Anglada, magnífiques.

Una besada