El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 17 de setembre del 2009

Lola Anglada

Dolors Anglada i Sarriera, més coneguda com a Lola Anglada, va néixer el 12 de setembre de l’any 1892. Filla d’una família benestant la seva joventut, la va viure entre Barcelona i Tiana, on estiuejava. De jove, va estudiar a la Llotja amb A. Utrillo i Joan Llaverias. Llaverias va aconseguir que el setmanari satíric Cu-cut publiqués, per primer cop, un dibuix de Lola Anglada, l'any 1905. Poc més tard, el 1909, l'autora va col•laborar amb les seves il•lustracions al Patufet. Des d'aleshores col•laborà d'una manera constant a la majoria de revistes infantils.

(L'Escola d'Arts Aplicades i d'Oficis Artístics, més coneguda com Escola Llotja. Fundada l'any 1775 per la Junta de Comerç de Barcelona amb el nom d'"Escuela gratuita de diseño", per les seves aules han passat al llarg dels anys, algunes de les figures més representatives del món de les arts i del disseny.) http://www.llotja.es/
L'any 1920 va decidir finançar-se l'edició de Contes del paradís, (editorial Catalana), el primer llibre que contenia contes propis i dibuixos també propis.

El 1925 va fundar la revista La Nuri, que també dirigí i edità entre 1925 i 1926, any en el qual també va dur a terme una exposició al Centre de Lectura de Reus.

Les seves creacions literàries van estar dirigides, principalment, a nois i noies. En la seva vessant d'il•lustradora gràfica va ser deixeble de Joan Llaverias. Va col•laborar en diverses revistes infantils, com ara En Jordi, En Patufet, La Nuri o La Mainada. Abans de la guerra civil, Lola Anglada va publicar llibres de narracions, il•lustrats també per ella, que van tenir força popularitat. Entre aquests llibres hi ha Monsenyor Llandardaix, En Peret i Margarida. Després de la guerra, també va escriure i il•lustrar altres llibres, com En Martinet, La Barcelona dels nostres avis i La meva casa i el meu jardí. D'altra banda, va fer una notable col•lecció de nines que avui en dia es pot visitar al Museu Romàntic de Sitges.
Lola Anglada va morir a Tiana, l'any 1984, però està enterrada al cementiri de Poblenou a Barcelona
http://www.escriptors.com/autors/angladal/pagina.php?id_sec=256