El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 7 de maig del 2009

Novel·les romàntiques i roses

Avui vaig a donar suport a les novel·les romàntiques o roses. Tots sabem que no és una gran literatura, però es mereix un respecta. Jo fa temps en vaig llegir moltes, i avui dia encara se’n editen com ara: Julia, Jazmin, Bianca i les de la Barbara Cartland, que era l’avia de lady Dy. Aquesta dona et portava fantàsticament i amb molta habilitat a viure en l’època de la regència i victoriana anglesa. Normalment quan deies que llegies aquest tipus de lectura, hi havia persones que et miraven malament i et deien “això llegeixes”. Jo penso que val més llegir això, que res i no s’ha de fer escarnis d’aquest tipus de lectura. Personalment en vaig llegir moltes d’aquestes novel·les, encara que ja fa temps que les meves necessitats lectores han canviat. En vaig portar a vendre una maleta plena, en aquella època es podien canviar, costava 1 pesseta cada canvi.
Ara encara en tinc de guardades, potser unes 100. Són les que més m’havien agradat i de tant en tant en rellegeixo alguna, moltes vegades la començo pel mig, perquè ja les sé de memòria. Però també vull dir, que amb aquestes novel·les vaig aprendre molta geografia, ja que les històries passaven arreu del món. En l’època que parlo, les novel·les em feien passar una bona estona, viure un tipus de vida que mai podria viure, ja que tots eren rics i macos, i si tenies una bona imaginació, descriure’t un paisatge al Carib o una mansió al sud de França, semblava que la veies i t’hi trobaves, però d’això es tractava, fer-te somniar una estona, encara que la realitat era una altra.

3 comentaris:

Toniina ha dit...

No n'he llegida cap d'aquestes però tens raó quan dius que tot s'hi val mentre un exerciti la lectura. A més, allò més important del fet de llegir és passar gust amb el text, tant si val el que sigui.
He pres nota de la teva recomanació en el meu post, la tindré en compte.
Una besada ben grossa.

Rosa ha dit...

Hola Tonina,
Jo ara no en llegeixo, però he passat molt bones estones llegint-ne. I en tinc uns bons rècords.
Una abraçada i fins aviat

carina ha dit...

Hola, és el primer cop que visito el teu bloc i m'ha agradat el teu post sobre les novel·les romàntiques. A les golfes de casa encara guardem les de la meva mare quan era jove que les col·leccionava. Jo n'he llegit algunes de Jazmín i ara, de més modernes, he llegit la Joana Linsey (o alguna cosa semblat). Hi ha una època a la vida que el cos demana històries d'amor que acaben bé. Un petonet, et seguiré la pista