El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 16 d’abril del 2009

Mirall Trencat


Mercè Rodoreda
Club Editor

Pep (El racó del llibre)
Mirall Trencat (1974) és una de les grans obres de Mercè Rodoreda. Novel·la de maduresa, és la culminació d’un procés narratiu de mitificació d’una edat (la infantesa), època molt feliç de l’escriptora, i d’un espai i un temps: la Barcelona d’abans de la guerra.
Mirall Trencat explica la història d’una família al llarg de tres generacions. I el que la novel·la reflecteix és l’evolució d’aquesta família fins al final, fins a la seva desaparició. El narrador omniscient va adoptant l’òptica de diversos personatges. D’aquesta manera, la història ens arriba fragmentàriament, a partir de les visions dels diversos protagonistes.
La finalitat de l’obra és reflectir la història d’una família. I fer-ho com un mirall, un mirall trencat que reflecteix només fragments de vida. Cada personatge ens donarà només una visió parcial dels fets. La recomposició de tots aquests fragments ens oferirà la història real, la totalitat de la història.
Com diu Rosa Montero, és una novel·la que es llegeix una vegada i una altra sense esgotar-se, descobrint en cada ocasió nous racons, noves profunditats d’horror i de meravella.
Informació extreta de: Joan Oriol i Giralt, Guia de lectura 6. Mirall Trencat. Barcelona: Andros, 1988.