El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 30 d’abril del 2009

Javier Moro

Javier Moro, escriptor espanyol, va néixer a Madrid l’any 1955. Des de la seva adolescència col·labora amb alguns medis de comunicació, nacionals i internacionals, va formar part de les investigacions d’alguns dels grans èxits de l’escriptor francès Dominique Lapierre (era el seu oncle, va escriure “La ciudad de la alegria”) i del nord-americà Larry Colins

Va viure uns quants anys als Estats Units, allà va col·laborar amb Rindley Scout com a guionista en alguns projectes cinematogràfics. En les pel·lícules “Crónica del alba” i Valentina” bassades en les novel·les de l’escriptor Ramon J. Sender, va ser coproductor i guionista.

Autor de grans històries èpiques com “Senderos de libertad” en la qual es parla de la defensa de la selva amazònica contra els terratinents. Per la reconstrucció dels fets, va recorre milers de quilòmetres en barca, avioneta o autocar, per poder recrear el major pla de colonització. La novel·la és un cant a la llibertat i al que arrisquen la vida per una justícia que els és negada.

Segurament, uns dels seus grans èxits ha estat “Pasión India”, publicada per l’editorial Seix Barral l’any 2005. És la història de Anita Delgado, la qual es casa amb un Maharajà Indi. Aquesta novel·la ha estat traduïda a més d’una dotzena d’idiomes i publicada a molts països.

La seva última novel·la és “El sari vermell” publicada per Editorial Columna l’any 2008.


Llibres de l’autor:

El sari vermell..................................Ed. Columna 2008
Pasión India....................................Ed. Seix Barral 2005
Senderos de libertad........................Ed. Booket 2006
Las montañas de Buda.....................Ed. Booket 2004
El pie de Jaipur................................Ed. Seix Barral 2005

2 comentaris:

Sandra Valentín ha dit...

Hola, Rosa
Aquest estiu he llegit, entre d'altres, "Pasión India".
Una novel·la històrica que relata la història de la ballarina andalusa Anita Delgado, qui amb 17 anys (i ja esperant el seu primer fill) va viatjar a l'Índia per casar-se amb el maharajà de Kapurthala. Aquesta princesa de l'Índia va viure una vida envoltada de luxe i opulència ... però també plena de soledat, sense familiars ni amics en un país que no era el seu. Fins i tot va protagonitzar un dels escàndols més grans de l'època perquè va mantenir una tòrrida relació amorosa amb el fill d'una de les esposes del seu marit.
«Si al final he escrito una novela —diu l'autor—, no ha sido por deseo de inventar nada, sino al contrario, para reflejar mejor el sabor de una época, así como los olores y colores de la India, las prodigiosas extravagancias de los últimos maharajás y la irresistible personalidad de Anita Delgado, fiel a sus sentimientos hasta que logró conquistar su propia libertad.»

Molt recomanable!

Rosa ha dit...

Hola Sandra,

Gracies pel comentari. Al Javier Moro, el vaig descobrir amb aquest llibre “La passió India”. Em va agradar molt, La vida de la Anita Delgado és molt interessant, però també molt trista: mai va ser reconeguda com a maharaní, tampoc va ser estimada per la comunitat de dones del maharajà. Però va ser la vida que va triar. L’autor ens fa entrar a la novel•la de tal manera que t’enganxa fina al final.
Veig que t’ha agradat, doncs t’aconsello “El sari vermell”, en aquesta explica la vida dels Gandhi, amb la veu de la jove italiana Sònia Maino, que es va casat amb el fill gran de l’Indira en Rajiv Gandhi.
La gaudiràs moltíssim.
En el programa del 30 d’abril es va comentar aquest llibre, i el pots trobar en el blog.
Bon estiu i gaudeix de les lectures