El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 3 de juliol del 2008

L’escriptor canari Vazquez Figueroa, publica la seva última novel•la que porta per títol “Coltan”.

L’escriptor canari Vazquez Figueroa, publica la seva última novel·la que porta per títol “Coltan”.

Coltan, és el nom utilitzat per denominar una combinació de dos minerals rars: la columbita (o niobita) i la tantalita
N'hi ha jaciments al
Canadà, al Brasil i a la regió dels Grans Llacs Africans (República Democràtica del Congo i Rwanda) i és el principal motiu (juntament amb d'altres minerals) de les guerres existents. S'estima que el 80% de les reserves mundials de coltan es troben en una regió de l'est de la República Democràtica del Congo denominada Kivu.
D’aquest
mineral s’extreuen el tàntal i el niobi, elements indispensables per a l’electrònica, els míssils balístics i els coets espacials. Amb el tàntal es fabriquen microcondensadors per a aparells electrònics petits, com els mòbils, els PCs portàtils, i també per construir míssils, transbordadors espacials...
El
niobi té utilitat en la fabricació d'acers, sobretot els inoxidables que han d'aguantar altes temperatures, com els dels motors a reacció. També intervé en la fabricació d'imants superconductors per a ressonàncies magnètiques.
Aquesta novel-la es una reflecció sobre aquest tema d’actualitat, amb intrigues les quals es desarrollen al Congo, Brasil,EUS i Cuba