El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 23 de febrer del 2012

'Claraboia', novel•la inèdita de José Saramago

23/02/2012
El text, acabat l'any 1953, va restar inèdit per voluntat pròpia del premi Nobel de Literatura. Pilar del Río, presidenta de la Fundació José Saramago, ressalta de la novel•la que "s'atreveix a interpretar el cosmos que és una casa"
El 1953, un jove Saramago donava per acabada la novel•la 'Claraboia' i l'enviava a una editorial portuguesa sense fer-ne cap còpia. El manuscrit es va perdre i quaranta anys després, quan va rebre la insòlita notícia que "en una mudança s'havia trobat un manuscrit i que estarien molt interessats a publicar-lo", l'escriptor els va respondre que ja no era el moment. En vida mai no va voler que es publiqués, tot i que va deixar escrit que, un cop mort, els qui el sobreviurien podien fer el que creguessin convenient.