El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 26 de gener del 2012

Dulce Chacón Gutiérrez

Va néixer el 1954 a Zafra, Badajoz. Germana bessona de la, també escriptora, Imma Chacón, es trasllada amb la família a Madrid als dotze anys, instal•lant la seva residència definitiva en aquesta ciutat. Comença a publicar tard; el 1992 publica el seu primer poemari, Voldran posar-li nom, i amb el segon, Contra el desprestigi de l'altura, obté el Premi Ciutat d'Irun el 1995. A l'any següent publica la seva primera novel•la Algun amor que no mat. Amb Cels de fang va obtenir el prestigiós Premi Azorín de Novel•la el 2000.
La seva primera incursió en la dramatúrgia s'estrena el 1998 amb el títol Segona mà, i Eduardo Basc dirigeix l'adaptació al teatre de la seva primera novel•la en 2002. La seva última novel•la publicada va ser La veu adormida, premiada a la Fira del Llibre de Madrid pel Gremi de Llibreters de Madrid com Llibre de l'Any 2003. Aquest mateix any es convoca a l'Ajuntament de Brunete, el I Premi Literari de Novel•la Curta Dulce Chacón; el novembre ingressa a l'hospital a causa d'una malaltia sobtada morint el 3 de desembre als 49 anys d'edat.
http://escritoras.com/escritoras/escritora.php?i=-27184921
raducció Google