El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




divendres, 16 de desembre del 2011

Rere els murs

Núria Esponellà
Editorial Columna
Premi Nestor Lujan de Novel•la Històrica 2009
Edició: 2009
Llengua catalana
 Pàgines: 473

Novel•la qualificada d'històrica, però també amb una història de ficció la d'en Blai i la Càndia. En Blai era un adolescent que viu al monestir i la Candia la filla del Mestre Peire, uns del escultors més importants de l'època. L'esperit de superació d'en Blai per poder aconseguir la Candia és patent a tota la novel•la. El fets passen en el Monestir Benedictí de San Pere de Rodes quan era ruta important en el camí de Sant Jaume. Sempre estava ple de pelegrins i personatges nobles que feien aquell recorregut. El monestir tenia unes relíquies del Apòstol San Jaume que tenen molta importància en la novel•la. També coneixerem tots ela afers polítics d'aquella banda del Empordà i els tripijocs dels nobles per obtenir poder. L' importància que tenia el port de Roses en aquella època. I també coneixereu el poder eclesiàstic i totes les trifulgues dels frares perquè no és descobrís el secret que el monestir guardava des de feia molts anys.

 Una novel•la distreta, molt descriptiva i fàcil de llegir .Dona una visió del Monestir de Sant Pere de Rodes i les rodalies durant la segona meitat del segle XII.