El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




divendres, 16 de desembre del 2011

Aquesta setmana,"Rere els murs" de Núria Esponellà

Núria Esponellà va néixer a Celrà (el Gironès), el 1959. Actualment viu a l'Alt Empordà. És llicenciada en filologia catalana i professora d'ensenyament primari i secundari. Actualment la seva feina gira a l'entorn de l'escriptura, però continua molt vinculada al món pedagògic; això li permet moure's per ambients diversos, col•laborar amb entitats educatives, associacions culturals i determinats mitjans de comunicació. Imparteix tallers d'escriptura per a joves i adults.

La vocació per l'escriptura se li va despertar en l'adolescència. Inicia la seva trajectòria literària en la poesia i, anys més tard, escriu una primera novel•la, Gran Cafè.

L'autora s'interessa pels temes referits als conflictes vitals humans, els sentiments contradictoris i la possibilitat de donar plenitud a les situacions crítiques de la vida.

És col•laboradora habitual en premsa i ràdio. Ha treballat com a articulista a La Vanguardia, escriu per al El Punt diari i altres publicacions (Hora Nova). Ha col•laborat amb Catalunya Ràdio i té una secció d'escriptura a RAC 1 (Al "Tot és possible" d'Elisenda Camps).

Ha viatjat per nombrosos països i, repetidament, a Cuba i al nord d'Àfrica, on es va inspirar per escriure la novel•la La Travessia. També ha viscut a l'Índia, experiència de la qual va néixer una crònica novel•lada sobre la Fundació Vicenç Ferrer, Sunitha.

El 2002 va novel•lar la sèrie televisiva Temps de silenci.

Entre els premis que ha merescut la seva feina literària cal comptar el Premi Ciutat de Badalona, 2000 per la novel•la El mateix vell amor, el IV Premi Columna per La Travessia (2004), el premi de poesia "Mercè Bayona" per Un vent, una mar (Quaderns Crema, 1994) i el premi "Goleta i Bergantí" pel poemari "La mirada de la gavina" (Viena, 2001) i el Premi de periodisme Bonmatí.