El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




diumenge, 4 de desembre del 2011

El xilè Nicanor Parra, premi Cervantes

01/12/2011
El premi més important de parla hispana ha recaigut, com marca la norma no escrita, en un autor llatinoamericà després que el rebés el 2010 Ana María Matute
El poeta xilè Nicanor Parra, poeta, matemàtic i físic, un dels grans "antisistema" de l'univers poètic i creador de la "antipoesia", que va revolucionar el llenguatge dels versos desafiant la tradició amb el més cru llenguatge quotidià, s'ha emportat avui el premi Cervantes, per al qual havia figurat ja com a candidat en diverses ocasions. Amb 97 anys, és l'únic supervivent del trio més famos de poetes xilens, amb Pablo Neruda i Vicente Huidobro. El guardó se li entregarà el 23 d'abril ili han donat per "tota una vida dedicada a la poesia", per crear nous i diferents llenguatges, com la antipoesia.