El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 22 de setembre del 2011

Sol a Berlin

Hans Fallada
Edicions de 1984 - Llengua catalana
Maeva - Llengua castellana
Edició: març de 2011
Pàgines: 691
Llengua catalana

Hans Fallada ens descriu la forma de vida de una sèrie de famílies alemanyes durant la segona guerra mundial. Van arribar a les seves mans una sèrie d'expedients de la Gestapo de fets produïts duran la Segona Guerra Mundial per ciutadans alemanys contra el regim de Hitler i els va novel•lar. Al final del llibre trobareu els documents i fotos que l'autor va fer servir.
El matrimoni Quangel, molt partidaris del règim de Hitler, però  per un fet important que els va fer trontolla la vida, decideixen portar a terme una represàlia conta el règim escrivint postals conta Hitler i deixar-les d'amagat en edificis d'oficines, cosa que va portar a la Gestapo d'escorcoll durant dos anys. Aquest fet, però no va fe l'efecte que ells esperaven.
L'Eva Kluge, la cartera que amaga un fet sobre el fill del seu primer matrimoni que li fa molta vergonya.
Els Persicke, família que tenen els fills a la Gestapo i que gasten una gran prepotència amb la resta de veïns de l'edifici.
La senyora Rosenthal, una dona jueva que la volen ajudar i la por la torna una persona que no és fia de ningú.
La Trudel Baumann la novia el fill dels Quangel, que sense tenir cap culpa va ser torturada i assassinada només per un malentès.
Però potser el que més impacta del llibre és la forma que vivien els alemanys durant el règim de Hitler. Callant sempre per por que la persona que escoltava fos un delator, desconfiant de tot i de tothom, presoner en la seva pròpia terra i molts  torturats i assassinats sense culpa. També explica molt bé el funcionament de la Gestapo i com actuava.
Un llibre que ha estat molt bé, però no ha omplert les meves expectatives.