El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




divendres, 30 de setembre del 2011

Promet-me que seràs lliure

Jordi Molist
Editorial Columna
Edició: març de 2011
Llengua catalana
Pàgines: 771

Quan vaig llegir la contraportada em va semblar que podia estar be i que m'agradaria. Hi així ha estat! L'he trobat un llibre molt interessat i ben escrit que em va enganxar des de les primeres pàgines.

 El llibre comença a la platja de Llafranc a finals de l' any 1483 quan una galera sarraïna ataca i saqueja el poble. Matant al pare del nostre protagonista en Joan Serra. També en l'atac se'n porten com a esclaves la mare, la germana, i una amiga d'en Joan. Quan en Joan troba el seu pare moribund li fa prometre que serà lliure, que no deixarà que l'esclavitzin. Aquest és el motiu del títol del llibre.

 Aquí començà la història dels dos germans que per ordre del regidor els fa anar a Barcelona al convent de Santa Anna. El viatge el fan amb en Bartomeu, un mercader, que gairebé el considerarà com un fill, per mediació seva comença a treballar a la llibreria dels Corró on aprèn a lligar llibres i transcriure'n, això li ensenyarà un vell esclau sarraí, encara que la dèria d'en Joan és aprendre a llegir, la qual cosa li comportarà molts problemes. També coneixerem la filla dels joies Roig, l'Anna, de qui en Joan s'enamora perdudament. La novel•la ens portarà a Barcelona on veurem com vivien els comerciants de l'època i de la forma que estaven distribuïts els gremis i les normes que tenien. També les trifulgues que tenia Catalunya amb la corona espanyola. Viatjarem fins a Nàpols amb en Joan d'eslau en una galera de la flota comandada per l'almirall Bernat de Vilamarí, amb el nom de Santa Eulalia, passant per Còrsega i altres indrets de la Mediterrània on lliurarem una gran batalla marítima, tan ben relatada que sembla que la vegis, amb abordament inclòs i acabarem en Una Roma que comença a destacar on el somni d'en Joan és fa realitat.
Un llibre ple d'història amb personatges reals, on l'autor explica les biografies al final de la novel•la.

1 comentari:

Sandra Valentín ha dit...

Molt ben documentada, aquesta novel·la històrica ens descobreix l'apassionant món del Renaixement i del gremi dels llibreters. És una novel·la trepidant i molt entretinguda -que ningú s'espanti amb les seves 800 pàgines perquè no es fa gens pesada!- plena d'aventures, amor, passió, venjança, valor, dades històriques ... i llibres, molts llibres.

Una novel·la molt completa! No us la perdeu!