El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




divendres, 1 de juliol del 2011

'El Delta del Níger concentra les grans qüestions que té avui el món

22.06.2011 '
Entrevista amb Xavier Montanyà, que publica 'L'or negre de la mort' (Empúries) • També llegeix un fragment de l'obra dins la sèrie Escriptors. TV
Al sud de Nigèria hi ha el Delta del Níger, una àrea riquíssima, que produeix el 75% del petroli i del gas de tot el país. Però aquesta riquesa és una maledicció i pot portar a l'extinció del territori. El periodista Xavier Montanyà diu que el Delta del Níger concentra les grans qüestions que avui té el món: repressió, drets humans, desastre ecològic, acció de les multinacionals, exèrcits privats de seguretat, lluita armada, corrupció, tràfic d'armes… És per això que des del 2006 ha centrat el seu interès en aquella zona. L'any passat hi va estar gairebé un mes. De l'experiència, de la investigació i de les dades i entrevistes recollides i contrastades n'ha acabat fent el llibre 'L'or negre de la mort' (Empúries), organitzat en forma de reportatges periodístics.