El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 2 de juny del 2011

Novel•la d'escacs

Stefan Zweig
Editorial: Quaderns Crema
Edició: 1987
Llengua catalana
Pàgines 103

Aquest autor me'l van recomanar fa uns dies, no n'havia sentit a parlar i llegir-lo encara menys. També he de dir que he llegit aquest llibre perquè és el que tenen a la biblioteca del poble o sigui que no vaig poder triar, però espero llegir alguna cosa més d'aquest autor

El llibre és una petita joia literària. Tracte el tema psicològic amb molta sensibilitat i mà esquerra i  demostra el que les persones poden fer per sobreviure.

En un transatlàntic rumb a Argentina és trobem el campió d'escars de l'època, poc després de la segona guerra mundial, i un multimilionari anglès una mica excèntric, aquest últim, li proposa una partida d'escars que el campió accepta a canvi d'uns diners. Aquesta partida, l'anglès la perd i li'n proposa un altre, que em el caire que porta acabarà malament. Un dels viatgers que estava mirant li proposa una sortida, la mes digne que pot fer en el moment tant avançat de la partida. Gràcies als consells, la partida acaba en taules. L'anglès li proposa al viatger que l'ha ajudat a fer una tercera partida amb al campió i tots dos accepten. Durant aquesta partida és va desvetllant la vida del viatger i el perquè de la seva saviesa en el món dels escacs.

Un llibre que val la pena llegir.