El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 21 d’abril del 2011

Trampa de foc


Núria Martí Constans
Editorial: La mar de fàcil editorial
Lectura Fàcil
Edició 2011
Pàgines:97

Trampa de foc explica l'incendi que hi va haver a Nova York l'any 1911 a la fàbrica de bruses anomenada Triangle, on van morir moltes persones, especialment dones, per falta de seguritat de l'edifici de deu pisos on treballaven.
L'autora ens ho relata per mediació d'una família italiana formada per el pare i dues germanes, la Laura i la Bettina. La mare havia mort a Itàlia. Emigren a América a fer fortuna i les dues noies van treballar a la fàbrica Triangle. En el relat veurem les condicions de treball de aquella època i també ens fa una fotografia escrita de com era la ciutat de Nova York en aquells anys, tant acostumats com estem a veure-la actualment.
Una història colpidora, que et fa pensa en una altre queva passar. fa pocs anys que  Una per culpa dels diners i l'altre per voler tenir els edificis més alts del planeta.
Els llibres de lectura fàcil, estam escrit de manera molt entenedora. Les frases curtes i amb complement directe, aquesta és la raó que quan obres el llibre sembla escrit en forma de poema. Tots el llibre de Lectura Fàcil porten aquest anagrama que hi ha al començament de la ressenya i van dirigits a persones que és vulguin iniciar a la lectura en català.