El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 14 d’abril del 2011

Miguel Delibes

Valladolid octubre de 1920 - març 2010. Escriptor i periodista espanyol, Miguel Delibes va ocupar durant molts anys la butaca de la "e minúscula" a la Reial Acadèmia de la llengua espanyola. És considerat un dels escriptors espanyols més importants del S. XX


Va estudiar dret i va començar molt jove a exercir com a periodista. El 1947 va guanyar amb la seva primera Novel•la La sombra del ciprés es alargada el Premi Nadal. A partir d'aquí la seva carrera literària es va desenvolupar marcada d'èxits al mateix temps que treballava com a director del diari El norte de Castilla

Entre totes les seves obres destaquen Cinco horas con Mario (1966) reflex de les contradiccions dins de la classe mitjana franquista, i Los santos inocentes (1982) obra en la qual va perfilar de manera magistral el món rural de Castella. Aquesta novel•la va ser portada al cinema amb gran èxit pel director Mario Camus. En moltes de les seves obres es destaca una de les seves grans aficions, la caça, com en Diario de un cazador, obra per la que rebria el Premi Nacional de Literatura el 1966. Amb la seva darrera novel•la El hereje (1998) va aconseguir un altre Premi Nacional de Narrativa. A partir de llavors va publicar diversos llibres en els que va recopilar el seu treball periodístic, gairebé sempre dedicat a Valladolid i a la zona de Castella.


Va ser proposat en diverses ocasions al Premi Nobel de Literatura, i va rebre mencions tan importants com el Príncep d'Astúries de les Lletres o el Premi Cervantes.

Traducció: El racó del llibre