El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 14 d’abril del 2011

Cinco horas con Mario


Miguel Delibes
Editorial Destino
Edició 2010 / Primera edició 1966
Llengua castellana
Pàgines: 254

Un clàssic de la llengua espanyola on Miguel Delibes va retratar la societat tancada i sense comunicació dels anys 60 en un poble de províncies de Castella. Ho fa en forma de monòleg per veu de la Carmen, la seva dona, a la vetlla al seu difunt marit, en Mario, durant les cinc hores que és queda sola amb ell durant la nit. Li parla com si estes viu i li retreu tot el que no li ha agradat en el seu matrimoni. Amb aquests retrets veurem la personalitat de la Carmen i en la classe de societat que es mou, però al mateix temps fa un retrat de la personalitat d'en Mario, de la seva forma de pensar, tant políticament com socialment. L'autor li dona veu a la protagonista amb el llenguatge col•loquial de l'època, amb un vocabulari molt ric pel que fa a: frases fetes i refranys.
Un llibre per llegir en mica en mica perquè, l'estructura dels text fa que costi una mica de llegir, però que et porta entre somriures i reflexions a conèixer una societat reprimida i tancada durant una època de la dictadura.