El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 3 de març del 2011

Mar de roselles

Amitav Ghosh
Editorial Amsterdam
Edició 2010
Pàgines 525

Mar de roselles és el primer volum de la trilogia anomenada Ibis i ens situa al món colonial de l’Àsia del segle XIX, just en el moment de la guerra amb Xina i els grans canvis de la Companyia de les índies i l’ordre social establert a L’Índia.
L’Índia 1838, just abans de la guerra de l’opi. En Kalua i la Detti, una parella que fugen del poble; en Jodú, un jove indi que acaba de perdre la mare; la Paulette, una noia òrfena francesa; en Zachary, un jove que vol amagar la seva raça, el raja Neel Rattan, que els Britànics li fan una mala passada. Tot un seguit de personatges que han de conviure en el vaixell d’esclaus duran la travessia que els porta a un lloc, per ells, desconegut i començar una nova vida. El llibre dona a conèixer com funcionava la colonització Anglesa a l’Índia i la cultura dels habitants autòctons, barrejant la vida dels personatges amb la història real.