El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 17 de març del 2011

Josep Maria Castellet, contra els tòpics sobre Josep Pla

Es torna a publicar 'Josep Pla o la raó narrativa', el primer estudi crític de l'obra global de Josep Pla que va publicar Josep Maria Castellet l'any 1978
16.03.2011
L'any 1977 l'editor i crític literari Josep M. Castellet guanyava el Premi Josep Pla amb l'assaig 'Josep Pla o la raó narrativa', que va publicar-se l'any següent. Era un estudi de l'obra global d'en Pla, que havia costat a Castellet quatre anys de feina. Ara Destino, amb l'aval de la Càtedra Josep Pla, ha tornat a reeditar aquest assaig que era introbable. El director de la càtedra, el crític literari Xavier Pla, comenta que el llibre va obrir els camins d'interpretació literària de l'escriptor de Palafrugell i que avui encara és vigent.
Més informació: http://www.vilaweb.cat/noticia/3861104/20110316/josep-maria-castellet-topics-josep-pla.html