El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 24 de març del 2011

Ian McEwan: ciència, humor i canvi climàtic

Ha presentat 'Solar', la seva darrera novel•la, a Barcelona • Participa en el Kosmòpolis amb un diàleg amb Jorge Wagensberg
24.03.2011
'Parlar del canvi climàtic en una novel•la és difícil, perquè és un tema carregat d'estatístiques, de dades. A més, és molt polititzat, i també és un tema que s'ha d'assumir amb grans dosis de virtut, moral i ètica. És tot un envit per a un escriptor.' Així s'explicava ahir en una conferència de premsa l'escriptor britànic Ian McEwan, arran de la publicació de la seva darrera novel•la, 'Solar' (Anagrama/Empúries), una sàtira sobre el canvi climàtic. McEwan (Aldershot, 1948) és l'escriptor britànic de més èxit de la seva generació, no tan solament a Gran Bretanya sinó també als Estats Units.
Ian McEwan és a Barcelona per a participar en un diàleg de Kosmòpolis (al CCCB) amb el divulgador científic i director del CosmoCaixa, Jorge Wagensberg, titulat 'Anticipar i crear'. Aquest acte es transmetrà en directe.
http://www.vilaweb.cat/noticia/3864633/20110324/ian-mcewan-ciencia-humor-canvi-climatic.html