El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




divendres, 21 de gener del 2011

El guardián entre el centeno

J.D.Salinger
Alianza Editorial
Edició 1995- vigèsima edició “El libro de bolsilo”
Pàgines 226

Holden Caulfield és un adolescent que estudia a l’escola Pencey. Una escola per nois de casa benestant a Nova York. Aquesta és una de les moltes escoles que ha anat i que l’han expulsat. Uns quants dies abans d’agafar vacances de Nadal i sabent que l’expulsen, marxa de l’escola i passa tres dies voltant per la ciutat de Nova York. El llibre ens explica tot el que fa durant els tres dies i el que li passa. També pensa amb fets que li van passar en altres escoles, parla dels seus germans, els quals estima molt, principalment la seva germana petita Phoebe, també parla de la seva vida sexual, dels pares i amics. En definitiva, entre el que li passa i el que reflexiona, deu ni do. En Salinger ha inventat un personatge crític amb tot i amb tothom i molt contradictori.
Un llibre interessant, que m’ha agradat. Lectura ràpida amb frases curtes i contundents. Un llibre que si no hagués estat pel curs de personatges que he començat, potser no hauria llegit mai, tot i que n’havia sentit a parlar des que els meus fills anaven a l’institut.

2 comentaris:

Mireia ha dit...

El vaig llegir fa un parell d'anys i n'esperava més. Suposo que no em vaig identificar gens amb el personatge o que potser no era el moment de llegir-lo...

Rosa ha dit...

Hola Mireia,
El personatge és complicat i el que fa, la veritat, està fora de norma. Potser és per això que no t'hi vas identificar.
Fins aviat