El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 27 de gener del 2011

Arrels nòmades

Pius Alibek
Editorial La campana
Edició: Febrer de 2010
Pàgines: 345
Llengua catalana

El cinquè fill d’una família catòlica assiria d’Ankawa on els estudis eren molt importants. L’autor ens explica les seves vivències a l’Irak fins que va emigrar a Europa.
Comença explicant les entremaliadures que feia de petit. El trasllat d’Ankawa a Bagdad. L’estada al seminari on explica amb claredat i sense embuts, perquè el va deixar. Els seus estudis a Anglaterra. L’estada obligatòria a l’exèrcit on la seva destinació va ser el desert, per cert, aquest capítol em va fascinar, ja que demostra el que les persones fan per sobre viure en un territori tan àrid com és un desert, però també la part bonica d’aquesta par de món. Els amors amb una catalana. El començament de la guerra d’Irak amb Iran i com les formacions polítiques captaven adeptes per la causa.

Un llibre interessant on l’autor vol mostrar a les seves filles i al món, la classe d’Irak en què ell va viure, no el que coneixen actualment. Un país que encara que ha estat molt assetjat s’hi podia viure amb llibertat, on les religions vivien amb una certa harmonia, en definitiva, un Irak una mica més lliure i amb més pau.
Per acabar dir que, les descripcions dels escenaris on es mou l’autor són molt ben fetes.

1 comentari:

L'Espolsada llibres ha dit...

Un llibre àgil, planer que es deixa llegir molt bé i ens ofereix punts de vista diferents que sovint no ens arriben de països com l'Iraq. Molt recomanable.