El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 2 de setembre del 2010

Tornada de vacances - entrevista amb la Núria Martí

Hola amics d’El racó del llibre. Anem a començar la tercera temporada del programa, un programa que la seva funció és informar pel que fa el món dels llibres: autors, novetats, els llibres més venuts, notícies i per acabar conèixer una mica la seva obra amb les lectures que el nostre company en Pep Juanhix ens llegeix magistralment.

Aquesta temporada comencem una mica forts ja en el nostre primer programa tenim entrevista. La nostra convidada és l’escriptora gironina Núria Martí que ens ve a parlar del seu últim llibre Les mateixes estrelles, I Premi de Novel•la Curta de Lectura Fàcil, impulsat des de Comissions Obreres. La Núria és la segona vegada que ve al programa, la primera va venir per parlar de seu primer llibre i finalista del Premi Just Maria Casero 2007 Hores prohibides.

Nuria Martí Constans.

Va nèixer a calella de la Costa al 1966, però fa més de vint anys que viu a Girona. És llicenciada en Filologia Catalana i treballa al Consorci per a la Normalització Lingüística. S'ha dedicat a l'ensenyament des de l'any 1992, i fa classes per adults.
Va ser finalista del premi Just M. Casero 2007 amb la seva primera novel•la Hores prohibides (publicada per Amsterdam-Ara Llibres el 2009). Després va quedar finalista del premi "Vet aquí un gat "de conte infantil amb el relat La mosca de Camós, publicat per l'Ajuntament de Montcada i Reixac l'Abril de 2009, i va guanyar el premi Sant Jordi de Narrativa de l'Ajuntament de Sarrià de Ter amb el recull de relats Naturalesa humana. La primavera de 2009 va guanyar també el 1r. Premi de Novel•la Curta de Lectura Fàcil convocat per CCOO Les mateixes estrelles Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

Col•labora també a la Revista de Girona, a la revista Es Còdol de Calella de Palafrugell i fa de jurat als "Premis Literaris dels Amics de la Unesco" de Girona i als "Premis de Narrativa Sant Narcís" de la mateixa ciutat.
Té un bloc que podeu visitar: http://nuriamarticonstans.blogspot.com

Les mateixes estrelles



Núria Martí
Editorial: Publicacions de l’Abadia de Montserrat
Col•lecció Llegim - Lectura fàcil - número 4
Edició 2010
Pàgines 68
Llengua Catalana

Les mateixes estrelles, Premi de Novel•la Curta de Lectura Fàcil impulsat des de Comissions Obreres.
La col•lecció va adreçada a les persones que es volen iniciar a la lectura. Aquest llibre és el quart de la col•lecció. Els que el llegiu podeu veure que està escrit amb frases curtes i molt entenedores, té algunes il•lustracions per fer encara més fàcil i amena la lectura, i el més important, explica un fets reals de la guerra civil espanyola i amb un vaixell destí Xile anomenat Winnipeg.
Una història molt humana plena de solidaritat i amor.

El temps entre costures

Maria Dueñas
Editorial columna
Edició 2010
Llengua Catalana

Una apassionant barreja de ficció i realitat en què les conspiracions clandestines es fonen amb el glamur dels tallers de costura.
El temps entre costures és la història d'una jove modista a qui el destí empeny cap a un arriscat compromís: les teles i els patrons dels seu ofici es convertiran en la façana d'una cosa molt més tèrbola i transcendent.
Sota aquesta captivadora trama s'entrecreuen múltiples històries que converteixen aquesta novel•la en moltes novel•les al mateix temps: un llibre de superació personal, una història colonial i d'amor, una novel•la de conspiracions històriques i polítiques i, també una novel•la d'espies .

Inés i la alegría

Almudena Grandes
Tusquets Editorial
Edició 2010
Pàgines
Llengua Castellana

Inés y la alegría, la nueva novela de Almudena Grandes, cuenta la historia de la invasión del valle de Arán, en octubre de 1944, por parte de un ejército de guerrilleros que se propusieron liberar a España. Una novela irrefrenable, sobre mujeres y hombres que lucharon con convicción por recuperar su país, sobrevivieron luego en el exilio y regresaron, tras la muerte de Franco, a una España desconocida e indiferente con su modesta epopeya.
Inés y la alegría es el primero de los Episodios de una guerra interminable, un proyecto narrativo integrado por seis novelas independientes, que comparten un mismo espíritu y rinden homenaje a los Episodios nacionales de Pérez Galdós. A diferencia de estos, los Episodios de Almudena Grandes no aspiran a relatar grandes batallas, sino a reconstruir, desde la ficción, historias reales igual de heroicas, pero mucho más modestas, de la posguerra, los «momentos significativos» de la resistencia antifranquista.

L'escriptor Sergi Pàmies publica "La bicicleta estàtica", un nou llibre de contes

01/09/2010
L'escriptor Sergi Pàmies encadena per primera vegada episodis autobiogràfics al seu nou llibre de contes "La bicicleta estàtica", publicada per Quaderns Crema, una selecció de 19 textos que converteixen en ficció alguns episodis de la seva vida, com la seva infantesa a l'exili, i que inclou fins i tot una "venjança" personal amb el llibre infantil "El petit príncep". Pàmies defensa el valor del record, que segons la seva opinió "et completa" davant de la nostàlgia, que és "paralitzant i erosionadora". (Foto: ACN)
http://www.3cat24.cat/noticia/835046/ociicultura/Lescriptor-Sergi-Pamies-publica-La-bicicleta-estatica-un-nou-llibre-de-contes

L'escriptora Joyce Carol Oates presenta la seva nova novel•la a Barcelona

L'escriptora nord-americana Joyce Carol Oates explora les relacions entre pares i fills en la seva nova novel•la "Ave del paraíso", que ha presentat a Barcelona. L'aire de tragèdia grega aflora en aquesta obra d'una de les plomes més destacades de la literatura contemporània dels Estats Units. El brutal assassinat d'una dona és el punt de partida de la novel•la que serveix per parlar de la família. La violència és el teló de fons de l'obra, que situa els personatges en situacions límit. Oates, de 72 anys, és autora de més de 50 novel•les, com "La hija del sepulturero" o "Blonde", basada en la vida de Marilyn Monroe, que ara es portarà al cinema amb Naomi Watts com a protagonista.
Foto: Oates durant la presentació de la novel•la. (Foto: EFE)
http://www.3cat24.cat/noticia/833847/ociicultura/Lescriptora-Joyce-Carol-Oates-presenta-la-seva-nova-novella-a-Barcelona

Una setantena de blogs reten homenatge a Màrius Torres en el centenari del seu naixement

30/08/2010
El poeta Màrius Torres hauria complert aquest dilluns, 30 d'agost, 100 anys. La ciutat de Lleida, on va néixer, celebra l'any Màrius Torres per donar-ne a conèixer la figura. A internet, s'ha fet una crida perquè els bloguers incloguin un distintiu i un fragment de la seva obra per recordar, així, un dels referents de la literatura catalana del segle XX.
Màrius Torres és considerat un dels poetes de referència del segle XX. (Foto: blog Col•lecció de moments)
Més informació: http://www.3cat24.cat/noticia/832346/ociicultura/Una-setantena-de-blogs-reten-homenatge-a-Marius-Torres-en-el-centenari-del-seu-naixement

Lectures d'en Pep



En Pep ens ha llegit un fragment del llibre Les mateixes estrelles de la Núria Martí. Per altra banda un fragment de Pablo Neruda on parla del Winnipeg, el vaixell que té molt a veure amb l'argument del llibre.