El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 9 de desembre del 2010

Avui, Roser Caminals i el seu llibre Cinc-cents bars i una llibreria

Com cada setmana el programa El racó del llibre es posa en marxa des d’Hostalric, Ràdio Dos 84, dia 105,8 FM els dijous de 7 a 8 del vespre. Des de on intentem donar tota la informació possible pel que fa al món del llibres.

El llibre de la Roser Caminals em va enganxar pel títol, el vaig trobar fascinant i me’n vaig, com si diguéssim, enamorar. El meu enamorament va continuar quan vaig llegir la contraportada en va semblar que podria ser un bon llibre i que em podria agradar. Vaig trucar ràpidament al meu llibreter per veure si el tenia, i no, com sempre, no el tenia, li vaig encarregar tot i sabent que potser trigaria setmanes a poder-lo llegir. Doncs bé, el que passa en aquest poble és que quan et bé de gust llegir alguna cosa t’has de regruar fins que el tenen a la distribuïdora, a vegades tarden una setmana, o altres vegades tarden un mes. Aquest va tardar tres setmanes, perquè arribes a les meves mans. Però això no passa amb els llibres de renom i que un mes abans ja anuncien els mitjans informatius, no et preocupes que aquests els tenen.
Sempre li dic a l meu llibreter que m’expliqui con funciona, però em sembla que ell és una petita part d’aquest engranatge i si vol tenir llibres ha de jugar el seu joc. Però no és normal que per llegir un llibre d’un bon autor, però no tant conegut con d’altres t’hagis d’esperar un munt de dies, o anar-te’n a una llibreria de la capital, que allà o trobes tot.
A tots els pobles passa el mateix, o només és en el meu?

Després de les tres setmanes vaig poder gaudir d’aquest llibre i la veritat no m’ha defraudat.

8 comentaris:

Mireia ha dit...

Sort que et va agradar.. que sinó. Sempre queda l'opció de la compra per internet però sap greu perquè s'acabaren perdent les petites llibreries

Rosa ha dit...

D'això em queixo, crec que s'haurien de potenciar les llibreries de poble.

Núria Martí Constans ha dit...

No et pensis, Rosa... Deu ser que Girona és petita perquè tampoc ho trobem tot! I ja no parlem de la Lectura Fàcil! Sort que a la 22 saben de què va i en Guillem sempre fa mans i mànigues per aconseguir el que sigui.
De qualsevol manera, les petites llibreries, tal com dieu, haurien de ser-hi sempre. Quan una llibreria tanca, fa mal a l'ànima.

Una abraçada!

Anònim ha dit...

Em dic Ramon i visc a Barcelona. Us puc dir que a les llibreries de barri passa el mateix. CINC-CENTS BARS I UNA LLIBRERIA es una joia. Jo tambe vaig llegir les critiques a l'Avui i a La Vanguardia, que deia que es una de les millors novel.les catalanes dels ultims anys. Es veritat. He llegit altres llibres de Caminals i no m'ha fallat mai.

Rosa ha dit...

Hola Núria,
Perdona que no hagi contestat avanç, però aquesta setmana vaig una mica atabalada.
Les llibreries de poble ho tenen difícil, un dels motius podria ser la poca quantitat de llibres que sol•liciten i primer serveixen a les grans llibreries. Què hi farem, el món està muntat d'aquesta manera. Fa una ràbia!!

Rosa ha dit...

Hola Ramon,
Gràcies pel comentari. Sobre el llibre ja has vist que penso el mateix, és fantàstic! El problema de les llibreries veig que no el tenim el poble, sinó que depèn de la llibreria si és "important" o no

Anònim ha dit...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Rosa ha dit...

Hola David,

Moltes gràcies per passar pel bloc i animar-me a seguir.