El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 4 de novembre del 2010

Anna Gavalda

Anna Gavalda (nascuda el 9 de gener de 197o) és una periodista francesa i una guardonada novel•lista.
La revista Voici la descriu com "una descendent llunyana de Dorothy Parker". Anna Gavalda va néixer en una zona residencial de classe alta dels afores de París. A la vegada que exercia la professió de periodista, el 1999 va publicar una col•lecció d'històries curtes amb el títol M'agradaria que algú m'esperés en algun lloc, una obra de gran acceptació crítica i d'èxit comercial que va vendre més de 750.000 còpies a la seva França natal i que, l'any 2000, va guanyar el premi "Grand Prix RTL-Lire." El llibre es va traduir a moltes llengües i es va vendre a vint-i-set països. El llibre va ser molt elogiat i ja forma part de biblioteques generals i escolars arreu del món.
La primera novel•la de Gavalda, Je l'aimais (L'estimava) es va publicar a França a febrer de 2002. Basada en el fracàs del seu matrimoni, també va ser un gran èxit literari i de ventes, i el va seguir la novel•la juvenil curta, de 96 pàgines, 35 kilos d'espoir (35 kilos d'esperança) escrita, segons ella, "per retre homenatge a aquells estudiants meus que no tenien aptituds a l'escola però que, no obstant, eren gent meravellosa. "
El 2004 va publicar la seva tercera novel•la, "Ensemble c'est tout," ( Junts i prou) que es centrava en les vides de quatre persones que vivien en un bloc de pisos: una artista jove amb dificultats que treballa netejant oficines a la nit, un jove aristòcrata inadaptat, un cuiner i una àvia d'edat avançada. Aquest llibre de 600 pàgines és un best-seller a França i s'ha traduït a l'anglès amb el nom Hunting and Gathering.
Divorciada i mare de dos fills, Gavalda viu a la petita localitat de Melun, Sena i Marne, a uns 50 km al sud-oest de París. A més de ser novel•lista, col•labora amb la revista Elle.
http://ca.wikipedia.org/wiki/Anna_Gavalda