El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 14 d’octubre de 2010

Novetats

Cinc-cents bars i una llibreria
Roser Caminals
Edicions 62
Edició 7-10 – 2010
Pàgines 344
Llengua catalana

Cinc-cents bars i una llibreria arrenca amb un atracament a una joieria madrilenya als anys setanta. A partir d’aquest fet i les seves conseqüències imprevisibles, s’entrelluquen els fils narratius de l’Anna —una estudiant de periodisme insatisfeta amb el seu ambient benestant a Barcelona— i una família d’una ciutat provinciana de Castellà.Un viatge que sembla preludiar unes avorrides vacances d’estiu transportarà l’Anna a un món desconegut, on establirà una amistat perdurable amb la Mati i el seu germà Álvaro. Al llarg dels anys, les relacions entre aquests personatges seran posades a prova per interrogants i secrets que poden fins i tot arribar a matar.Novel•la rica en significacions, "Cinc-cents bars i una llibreria" relata la difícil educació sentimental d’un jovent que en una època grisa, rígida i confusa com la dels anys setanta ho tenia tot per descobrir. La tria, obligada, era potser el més difícil.


--------------------------------------------------------------------------------

La cena
Hernan Koch
Publicacions i edicions Salamandra
Edició 2010
Pàgines 288
Llengua castellana

Una novela ácida y provocadora que ha impactado a miles de lectores en todo el mundo.
¿Hasta dónde es capaz de llegar un padre para encubrir a un hijo que comete un delito injustificable? ¿Debe prevalecer el instinto de protección paterna, o la lealtad a unas normas sociales que garantizan la coherencia y la fortaleza del grupo? Estas y otras preguntas de igual calibre surgen como dardos durante la lectura de La cena. Dos parejas se han citado a cenar en un moderno y exclusivo restaurante de Ámsterdam. (…)
Mientras saborean el aperitivo y charlan con aparente despreocupación sobre la última película de moda y sus planes para las vacaciones, son conscientes de que, tarde o temprano, deberán abordar el incierto y acuciante asunto que los ha llevado a reunirse: el futuro de Michel y Rick, sus hijos de quince años, que según algunos indicios podrían estar envueltos en un caso de violencia grave. Así pues, tras los postres, cuando la cena llegue a sus últimos compases, la tensión entre los comensales habrá alcanzado su punto culminante y la cadena de secretos y revelaciones confluirán en un final dramático en el que nadie podrá esgrimir su inocencia.
Tras cosechar un éxito inmediato y arrollador en Holanda —copó las listas de bestsellers, y ya ha vendido más de 340 mil ejemplares—, La cena ganó el Premio del Público y fue declarado Libro del Año 2009.

2 comentaris:

Humbert Isern ha dit...

Cinc-cents bars i una llibreria val la pena. Te una garra narrativa impressionant. Molt recomanable. Aquesta autora acabara fent soroll i si encara no n'ha fet gaire es nomes perque no es periodista ni te un programa de televisio.

Rosa ha dit...

Humbert, estic d'acord amb tot el que has dit. Ens perdem molts bons llibres per falta de promoció.