El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 23 de setembre del 2010

El tiempo entre costuras

Maria Dueñas
Editorial: Temas de Hoy
Primera edició juny de 2009
Pàgines: 638

Un llibre exquisit on podem conèixer la forma de pensar i d’actuar de persones importants, durant la gerra del 1936 i la Segona Guerra Mundial.

Explicat per la Sira Quiroga, una modista amb pocs estudis i de pare desconegut que deixa al xicot per anar-se’n a Tanger amb un don juan que la deixa embarassada i endeutada. Va traslladar-me a Tetuan on la policia la va detenir per uns afers de deutes i denúncies.
El comissari Claudi Vázquez la porta a la pensió de la Candelaria la matutera una dona que ha hagut d’espavilar-se sola. Aquesta dona quan veu que cus tan bé li proposa un tracte, a partir d’aquí la vida de la Sira canvia completament.

Tots els esdeveniments passant al Protectorat espanyol al Marroc on coneix en Juan Luis Beigbedes que va ser per poc temps Ministre d’Afers Exteriors de Franco acabada la guerra i la seva amant l’anglesa Rosalinda Fox, la qual té un paper important en tota la novel•la. Una part a Madrid i fins i tot a Portugal.

Un llibre que dona a conèixer entre novel•la i personatges reals la forma que es vivia a Madrid en les altes esferes, com portava Franco i el seu govern el tracte amb els alemanys. Tot els afers de l’espionatge anglès en els locals de moda de l’època com era l’Embassy un saló de te que estava al Passeig de la Castellana.

Un llibre amb una prosa fantàstica que té enganxades de la primera pàgina.

1 comentari:

Sandra Valentín ha dit...

Quina casualitat! Fa una estoneta me l'he acabada!
He trobat aquesta novel·la molt entretinguda, encara que em recorda excessivament a l`última novel·la de la Júlia Navarro, "Dime quien soy". Una espanyola amb una vida tràgica, la guerra civil espanyola com a rerafons, històries d'espies barrejades amb amors apassionats... Potser és que aquest tema està ara de moda i no m'he enterat!

Recomanable!