El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dissabte, 28 d’agost del 2010

Albert Güell, amb la novel•la L’ull de Bronze, guanya el 28è Premi de Narrativa de la Ribera d’Ebre

En l’acte d’entrega del guardó es va presentà l’obra guanyadora de la 27ena edició, La vall del Miracle, d’Armando Vericat
Albert Güell, nascut a Barcelona el 1964 i resident a Mataró, amb la novel•la L'ull de bronze, va guanyar el 28è Premi de Narrativa de la Ribera d'Ebre, que dotat amb 3.000 euros, es va lliurar el passat dimecres dia 25 d'agost a Vinebre. L'obra serà publicada per Cossetània Edicions.
Segons l’autor, “la idea de la novel•la va sorgir d’un conte breu que havia escrit sobre el mar i l’horitzó. Tenia clar que volia parlar sobre l’art, sobretot, i sobre la recerca interior de l’artista. És una obra bastant introspectiva i utilitza molts referents literaris i artístics.”

El protagonista de la novel•la és un escultor que entra en crisi i inicia una recerca de la inspiració dintre seu. Segons Güell, “alhora, es troba enmig d’un triangle amorós, amb uns personatges complexos. Els personatges no ho expliquen mai tot, adquireixen vida pròpia i, a vegades, no van pel camí que el mateix escriptor creia, perquè la novel•la és viva.”

Albert Güell ha escrit altres obres, sobretot de narrativa infantil i juvenil (El cel vist de prop (2006), El gust dels colors (2007), L’arbre de les 7 branques (2007), La fórmula màgica (2007), Fantasmes al palau! canti qui pugui (2008), o La fiebre del Oro (2008)) i contes il•lustrats. Aquesta és la seva primera obra de narrativa dirigida a adults.

La vall del Miracle

En el mateix acte es va presentar la novel•la guanyadora de l'edició de l'any passat La vall del Miracle, del veí de Traiguera (Baix Maestrat), Armando Vericat. L'obra va ser presentada per Vicent Matamoros, president del Centre Cultural de Traiguera qui destacà que "la novel•la és un trhiller històric ambientat al Maestrat del segle XVI, quan aquest territori estava sota la influència de l'orde de Montesa."

http://premsacossetania.blogspot.com/