El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 10 de juny del 2010

El camí del Bandama Vermell

Premi Columna Jove 2010
Alícia Gili i Sílvia Romero
Editorial: Columna
Edició: març del 2010
Pàgines: 166
.
El llibre amb pròleg de l’escriptor Alfred Bosch, vol donar a conèixer els greus problemes que pateixen molt països del món amb el reclutament dels nens i nenes soldats per l’exèrcit rebel i la forma tan denigrant que són tractats quan estan servint i els problemes físics i psicològics que això els causa un cop son rescatats.
.
En aquest cas, el llibre, relata la història de dos germans, l’Aura i en Ouattarà, a la Costa d’Ivori. En un bombardeig maten a tota la seva família, ells marxen cap a Abidjan, on la seva mare els deia que anessin en el cas que la guerra arribes al poble. Però, pel camí, es troben amb un grup de soldats que se’n porten a l’Aura i el seu germà es queda sol, al final topa amb un campament i el recluten con a nen soldat. En aquest moment comencen les desgracies i vexacions dels dos germans, les quals es van explicant en una correspondència, una mica diferent de la normal.
.
Un llibre molt dur i que et remou els sentiments més íntims, l’anar llegint comences a fer-te un munt de preguntes: com és possible que en el món en què vivim encara passin fets d’aquesta mena? Qui posarà fre a tot aquest desgavell que passa en aquests països? Es podrà algun dia viure en un món unit i en pau i que la canalla de tots els continents puguin viure amb els mateixos drets?