El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 1 d’abril del 2010

Els convidats


Emili Teixidor
Editorial: Columna
Edició: febrer 2010
Llengua catalana
Pàgines:255

Els convidats és l’últim llibre de l’autor. El llibre reflexa la vida de la postguerra en un poble rural. Al volant de la preparació del casament de la filla d’en Maties, on els convidats poden tenir moltes categories. Els habitants del poble son com uns actors que actuen depenent dels seus interessos. El comportament que tenen sota al nou regim i com reacciona l’església. Els rancors que encara hi ha entre les persones i la manera que han hagut de canviar els seus costums i amagar la forma de pensar. La por a parlar més del compte, encara que de baix en baix el poble en va ple. Els treballs forçat dels presos republicans. Els rentats de cervell a les escoles i el tracta que donen als professors de la república. En Narcís, un jove escriptor que vol marxar del poble sigui com sigui.
Tot un seguit de personatges molt diferents que donen forma a la vida quotidiana a un poble en els anys de la postguerra. Amb un final on veurem que anys enrere les persones feien les mateixes malifetes que avui en dia, però amb la variant que, abans ningú deia res i ara és denúncia.
Un llibre interessant i fàcil de llegir.