El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




divendres, 12 de març del 2010

País de neu (Yukiguni)

Autor: Yasunari Kawabata
Editorial: Viena Editors
Traducció del japonès: Albert Nolla
Edició: setembre 2009
Primera edició: 1947 (japonès)
Pàgines: 142

País de Neu és la història d’en Shimamura i la Komako. Ell una persona rica que viu a Tokio amb la família, ella una aprenent de Geisha rural en el país de la neu. Es coneixen en un balneari rural, quan ell en Shimamura baixa de fer escalada. No se la pot treure del cap i a la tardor i torna per veure-la. La seva història d’amor, està plena d’alts i baixos, ja que la forma de pensar és molt diferent.
Una novel•la on el sentiments tenen un paper molt important. Una altra fet a destacar és la descripció meravellosa que fa l’autor dels paisatges d’una part del país on gairebé sempre està nevat. La cultura i la forma de vida de persones en un entorn rural, molt diferent del que vivien a les grans ciutats del Japó en aquella època.
Una novel•la fantàstica.