El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 4 de març del 2010

Los girasoles ciegos


Alberto Méndez
Editorial: Anagrama ( Narrativas hiapánicas)
Edició: 2008 (vint-i-tresena edició)
Primera edició: gener de 2004
Pàgines:155

El llibre està dividit en quatre relats, l’últim dóna nom al títol del llibre. És un llibre on explica vivències dels vençuts de la Guerra Civil Espanyola, on alguns dels personatges s’entrellacen en els relats. Segons sembla, els relats llibre són fets que s’anaven passats de boca en boca, però també de baix en baix. Les quatre històries que l’autor les denomina derrotes, els fets passen durant els primers anys de la postguerra des de l’any 1939 fins l’any 1942. Podem trobar en Carlos Alegria un soldat nacional que es passa a la banda roja un dia abans que els nacionals entrin a Madrid.
Un jove poeta comunista marxa a França a peu pels Pics d’Europa amb la seva companya embarassada.
Juan Serna, un presoner roig, per poder esgarrapar uns quants dies més de vida diu que ha conegut al fill d’un capità franquista.
Per últim l’historia de l’Elena la dona d’un comunista, el qual té amagat en un armari a casa seva, on ha de fer mil peripècies, perquè no el descobreixin.

És un llibre molt dur i amb uns fets molt colpidors que ens fan veure com és de tràgica una guerra i encara més pels vençuts.

4 comentaris:

L'Espolsada llibres ha dit...

Un llibre fantàstic, recordo amb impacte el primer i l'últim relat...

Rosa ha dit...

Estic d'acord amb tu, però el segon relat també deu ni do.
Fins aviat

Mireia ha dit...

Un dels millors llibres que he llegit en els darrers anys

Rosa ha dit...

Mireia,
Ja veus que hi ha unanimitat.
Fins aviat