El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 11 de febrer del 2010

Reivindicació als Clubs de lectura

Hola aics del Racó del llibre. Programa de Radio dos 84 d’Hostalric que s’emet cada dijous de set a vuit del vespre pel dial 105,8 de FM, on intentem informar-vos de l’actualitat pel que fa al món literari.

Com he dit sempre al bloc, m’ha agrada llegir i poder comentar les lectures amb altres persones, un fet una mica complicat ja que trobar un amic, un company o alguna persona del teu entorn que li agrada llegir a vegades resulta difícil.
El meu començament a un club de lectura va ser el de la Biblioteca Pública de Girona, també va ser la primera vegada que vaig gaudir escoltant i poden parlar d’un llibre determinat sense que ningú s’avorrís o canvies de tema. Aquella època m’ha deixat un regust de boca molt bo. El grup era fantàstic encara que com la majoria de clubs només hi havia un senyor.
Vaig deixar el club de lectura de Girona per anar a conduir el del meu poble Hostalric. Va ser una cosa que em va venir sense buscar-ho i ho vaig intentar amb molta por, però de moment està donant bon resultat i l’assistència és molt constant i pel que sembla en gaudeixen molt.
Pels que no sàpiguen com funciona un club de lectura, els ho explicaré:
Som un grup d’unes vint persones les quals cada més llegim un mateix llibre, aquest ens el proporciona la biblioteca. Un cop al mes en reunim a la mateixa biblioteca i parlem del llibre. Cada membre del club diu el que li ha semblat el llibre: si li ha agradat, si no li ha agradat, si era fàcil de llegir... Un altre fet positiu és que sent membre d’un club de lectura fas una lectura més variada, coneixes més autors, més gèneres literaris... De manera que et vas enriquint literàriament sense ni adonar-te’n.
En començar el club vaig tenir unes persones que em va donar sopor i consells. El meu agraïment a tots ells.

5 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

són fantàstics els clubs de lectura; uan de les meves activitats preferides

Núria Martí Constans ha dit...

Felicitats per la feina, Rosa. I una abraçada a totes. M'ha agradat, la foto!

Rosa ha dit...

Hola Jesús,
Sí, la veritat aporten moltes coses, tant a nivell literari com personal. Gràcies pels consells.

Hola Núria,
Crec que hi havia de penjar aquesta foto, ja que a tots i totes, ens porta molts bons records.

L'Espolsada llibres ha dit...

És una de les millors coses que he fet mai. Vaig crear el club de lectura de la llibreria amb molta por i ara n'estic molt contenta. Val molt la pena.

Rosa ha dit...

Hola Fe,
A mi també em va passar això de la por, ja ho comento en el post, però, la veritat, també estic molt contenta de con funciona.