El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 14 de gener del 2010

Recordar Enric Valor, el guardià de les paraules

12.01.2010
Escriptor, rondallista i gramàtic, es va morir el 13 de gener de 2000, demà farà deu anys

Ja fa deu anys que es va morir Enric Valor, el 13 de gener de l'any 2000. I el 2011 en farà cent del naixement. És per això que institucions i entitats culturals faran per recordar, enguany i l'any vinent, la figura d'Enric Valor, amb actes adreçats, sobretot, a les escoles i als instituts. L'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha nomenat Enric Valor Escriptor de l'Any i li vol dedicar una exposició. I per a demà Tàndem edicions ha preparat una marató de lectura de les trenta-sis rondalles que l'escriptor va recuperar.
Mes Informació: http://www.vilaweb.cat/noticia/3676514/recordar-enric-valor-guardia-paraules.html



Enric Valor (Castalla, l'Alcoià, 1911 - València, 2000). Gramàtic, lexicòleg, rondallista i novel•lista. Recopila trenta-sis rondalles de la tradició oral valenciana i les transforma en literatura escrita en equilibri entre la normativa i la recerca dialectal, fixant expressions. Com a lexicògraf es guanya un lloc de privilegi entre els fabristes més respectats i té un paper destacat en la difusió de la gramàtica catalana al País Valencià, amb obres com Millorem el llenguatge (1971), Curs mitjà de gramàtica catalana referida especialment al País Valencià (1973) i La flexió verbal (1983), entre d'altres. De l'obra narrativa cal situar al capdamunt el "Cicle de Cassana", integrat per la trilogia Sense la terra promesa (1980), Temps de batuda (1983) i Enllà de l'horitzó (1991).
Rep el Premi de les Lletres Valencianes (1985), el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1987) i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1993) entre d'altres; i és investit Doctor Honoris Causa per les Universitats de València, de les Illes Balears, Politècnica de València, de Castelló i d'Alacant.