El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.
dijous, 14 de gener de 2010

Accent editorial publica 'Utopia' de Thomas More

13.01.2010
La traducció, de Joan M. del Pozo, és la primera feta directament del llatí, després de la de Josep Pin i Soler, del 1912
Informa Oriol Ponsatí-Murlà, responsable d'Accent editorial, que ja és a les llibreries 'Utopia' de Thomas More, en una traducció de Joan M. del Pozo. Publicada per primera vegada en llatí l'any 1516, 'Utopia' és l'obra més destacable del brillant humanista anglès, l'home que Enric VIII féu decapitar perquè no volgué admetre que el rei fos el cap de l'Església d'Anglaterra.


Thomas More (Londres, 7-II-1478 – 6-VII-1535). Humanista, polític, jurista, poeta, traductor, filòsof i teòleg anglès. Canceller d’Enric VIII, fou amic d’Erasme de Rotterdam, que li va dedicar 'Elogi de la follia'. La seva 'Utopia' és una de les obres més representatives de l’humanisme, amb una influència que no ha deixat de fer-se sentir fins als nostres dies.
Més informació: http://www.vilaweb.cat/noticia/3676820/accent-editorial-publica-utopia-thomas-more.html