El racó del llibre ha estat innactiu duran uns anys per raons personals. Ja és hora de tornar a posar el blog en marxa. Ara però, no estarà adjunt al programa de ràdio, nomes a temes literàris. El bloc està ober a totes aquelles persones que vulguin promocionar un llibre només caldra posar-se en contacte amb el correu del blog.




dijous, 3 de desembre del 2009

Francesc de Borja, El duc sant

Josep Piera
Edicions 62, S.A.
Pàgines: 248
Any d'edició: 2009
Llengua: catalana
Premi Joanot Martorell 2009

Francesc de Borja (Gandia, 1510 - Roma, 1572) és un dels personatges històrics més singulars i universals del seu segle. Fill primogènit de Joan de Borja, III duc de Gandia, besnét d'Alexandre VI -segon papa Borja-i del rei Ferran el Catòlic, va créixer envoltat de poderosos privilegis per ser l'hereu d'un ric ducat del regne de València i el successor de la nissaga dels Borgia romans. De nen va perdre la seva mare i es va veure forçat a fugir de Gandia durant la guerra de les Germanies. Aquesta doble tragèdia el va dur a Tordesillas, de minyó de la princesa Caterina d'Àustria, i on era reclosa la reina Joana la Boja. Enviat a la cort, de vailet i cavallerís d'Isabel de Portugal, Francesc de Borja es va transformar en un cortesà galant i es va casar amb Elionor de Castro, una dama portuguesa.
Coincidint amb el cinquè centenari del naixement del duc sant, i a través d'un relat subtil i apassionant, l'autor retrata humanament la figura i la vida de sant Francesc de Borja. A partir d'un intens treball de recerca, amb una prosa elegant i propera, Josep Piera ens presenta la vida d'aquest personatge excepcional